Πως να μαγειρέψω σπαγγέτι αλα αραμπιάτα;


Απαντήσεις





Σπαγγέτι αλα αραμπιάτα

Σπαγγέτι αλα αραμπιάτα

Υλικά

Για 2-4 άτομα

1 πακέτο ζυμαρικά σπαγγέτι
400 γραμμάρια ντοματάκια από κονσέρβα κομμένα
Μία κόκκινη πιπεριά καθαρισμένη, ξεσποριασμένη, κομμένη σε φέτες
Μία κίτρινη πιπεριά καθαρισμένη, ξεσποριασμένη, κομμένη σε φέτες
30 γραμμάρια ελιές μαύρες ξεσποριασμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
Τρεις σκελίδες σκόρδο
Ένα κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
250 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια ψιλοκομμένα
Μία κουταλιά της σούπας κάπαρη
Μισό κουταλάκι βασιλικός ξηρός
Ένα κουταλάκι πιπέρι καυτερό
Μία πρέζα ζάχαρη
Μισό κουταλάκι ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
Δύο κουταλιές ελαιόλαδο
Γραβιέρα τριμμένη

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι για λίγα λεπτά. Αν θέλουμε στη συνέχεια μπορούμε να αφαιρέσουμε τις ολόκληρες σκελίδες σκόρδου από τη σάλτσα.

Προσθέτουμε τις πιπεριές μα τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και τις μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε τις ντομάτες και μαγειρεύουμε τη σάλτσα μέχρι να γίνει παχύρρευστη.

Συγχρόνως βράζουμε σε ζεστό νερό τα σπαγγέτι για 8 λεπτά και μετά στραγγίζουμε.

Στο τέλος ρίχνουμε την κάπαρη και τις ελιές,τις πέννες τα μπαχαρικά και το αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε πιάτα με τριμμένη γραβιέρα.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

sidagi.gr



Προσθήκη νέας απάντησης