Ύπάρχει διαφορά στην περιεκτικότητα ασβεστίου στα μαλακά σε σχέση με τα σκληρά τυριά;


Απαντήσεις





Η περιεκτηκότητα ασβεστίου στα τυριά διαφέρει ανάλογα με το είδος του τυριού και την τεχνολογία παραγωγής. Έιναι μεγαλύτερη στα σκληρά τυριά σε σχέση με τα μαλακά. Για παράδειγμα μία μερίδα φέτας (65γρ) καλύπτει το 40% των ημερίσιων αναγκών ασβεστίου ενός ενήλικου, ενώ μία μερίδα γραβιέρα (55γρ.) καλύπτει το 68% των αντίστοιχων αναγκών.

minervahorio.gr



Προσθήκη νέας απάντησης