Χριστίνα Αλεξανιάν βιογραφία


Βιογραφικό σημείωμα της ελληνίδας ηθοποιού Χριστίνας Αλεξανιάν.

Κατηγορίες: 

Απαντήσεις

Η Χριστίνα Αλεξανιάν γεννήθηκε στον Πειραιά και είναι ηθοποιός. Έχει αρμένικη καταγωγή, όπως έχει και ρίζες από την Καππαδοκία. Ο παππούς της ήταν Αρμένης, και παντρεύτηκε την γιαγιά της την Καππαδόκα.

Είναι από αυτούς τους ηθοποιούς που το ήθελαν από μικροί το θέατρο. Πάντα έπαιζε στις σχολικές παραστάσεις, πάντα είχε μια σχέση με το παίξιμο. Αλλά δεν ήξερε αν κάνει γι’ αυτό. όπως λέει και η ίδια: «Το θέατρο, δεν φτάνει να το θέλεις, πρέπει και να σε θέλει. Και πέρασα μια αγωνία, μήπως τελικά μείνει ένα «θέλω» χωρίς αντίκρισμα».

Έδωσε εξετάσεις και πέρασε στο πολιτικό της Νομικής. Ταυτόχρονα, βρήκε το θάρρος να δώσει στην σχολή του Εθνικού Θεάτρου και πέρασε, χωρίς καμία ιδιαίτερη προσπάθεια, χωρίς καμιά σπουδαία προπαρασκευή. Αυτό, την έκανε να αισθανθει κάπως πιο σίγουρη. Στην αρχή, προσπαθούσε να τα συνδυάσει· την σχολή και το θέατρο. Δεν ήταν βέβαιη αν θα την κρατούσε ο χώρος. Αλλά όσο προχωρούσε, απομακρύνθηκε από το πανεπιστήμιο, γιατί το θέατρο την μάγεψε, την απορρόφησε, και είδε μέσα από τους δασκάλους της ότι πάει καλά. Είχε την τύχη να έχει δασκάλα την Μαίρη Αρώνη. Είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ζωή της αυτή η σπουδαία ηθοποιός, αλλά και δασκάλα.

Η πορεία ενός ηθοποιού στο θέατρο δεν είναι εύκολη. Αλλά είχε την τύχη να την ξεχωρίσει αμέσως ο Ντασέν και να παίξει στον Γλάρο, σε παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου. Τελείωσε με άριστα την Σχολή, και τους αριστούχους τους ενέτασσαν αμέσως στο δυναμικό του Θεάτρου. Αλλά το τι θα έπαιζε, ήταν θέμα σκηνοθέτη, έπρεπε να πειστεί ο σκηνοθέτης ότι κάνει. Είχε σπουδαία αρχή, το βάπτισμα του πυρός με τον Ζυλ Ντασέν ήταν καθοριστικό. Έπαιξε μεγάλους ρόλους σε μεγάλες παραγωγές, στην Αντιγόνη, στην Ψεύτρα του Κοκτώ. Η αλήθεια είναι ότι στην πορεία της στο θέατρο, πάντα η μία παράσταση φέρνει την άλλη, όλα κυλάνε, υπάρχει μια ομαλή ροή. Δεν έχει βρεθεί ποτέ να μην έχω τι να παίξει. Έρχονται οι ρόλοι και τη βρίσκουν.

Στην τηλεόραση έχει εμφανιστεί σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, όπως "Απαγορευμένη Αγάπη (1998)", "Έτσι ξαφνικά (2004)", "Λάκης ο γλυκούλης (2008)" ως Μελίνα κ.α.

Το 1986 η Χριστίνα Αλεξανιάν συμμετείχε στα καλλιστεία για την ανάδειξη της Σταρ Ελλάς κερδίζοντας τον τίτλο της Γ’ αναπληρωματικής Μις Ελλάς.

[periergos.gr]Προσθήκη νέας απάντησης