Βασιλική Κυπραίου Βιογραφία


Βιογραφικό σημείωμα της ελληνίδας ηθοποιού Βασιλικής Κυπραίου.

Κατηγορίες: 

Απαντήσεις

Η Βασιλική Κυπραίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και είναι ηθοποιός. Σπούδασε στο Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν» απ' όπου αποφοίτησε το 2002. Ως ηθοποιός συνεργάστηκε με το Θέατρο Τέχνης, Θέατρο Χώρα, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας, Θέατρο Προσκήνιο, Αθηναίδα, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου, Θέατρο Πορεία. Και με τους σκηνοθέτες Μ. Κουγιουμτζή, Θ. Μουμουλίδη, Γ. Οικονόμου, Α. Καλογρίδη, Β. Νικολαΐδη, C. Grauzinis κ.ά.

Από το καλοκαίρι του 2010 ζει κι εργάζεται στην Κύπρο. Συνεργάστηκε με το Θ.Ο.Κ, την ΕΘΑΛ, το Θέατρο Διόνυσος, το Fresh Target Theater, τον Πολυχώρο «Κατ'οίκων» και με τους σκηνοθέτες Β. Ανδρέου, Σ. Πανούριο, Μ. Τίγκιλη, Μ. Ζήρα, Π. Λάρκου, Σ. Σταυράκη, Π. Ερωτοκρίτου κ.ά.

Είναι ιδρυτικό μέλος της θεατρικής ομάδας «bUilt-uP aRea» η οποία παρουσίασε το 2013 τη «Μήδεια» του Ευριπίδη στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος.
Στην τηλεόραση την πρωτοείδαμε στη κωμική σειρά του Mega "Η νταντά (2003)". Το 2017, ερμήνευσε το ρόλο της Ισαβέλλας, στη δραματική σειρά του ΡΙΚ1 "Η κυρά του μεταξιού", σε σκηνοθεσία Κώστα Ορθοδόξου.

 Προσθήκη νέας απάντησης