Τομ Χίντλστον (Tom Hiddleston) βιογραφία


Βιογραφικό σημείωμα του άγγλου ηθοποιού Τομ Χίντλστον (Tom Hiddleston).

Κατηγορίες: 

Απαντήσεις

Ο Τομ Χίντλστον (Tom Hiddleston) (πλήρης όνομα: Thomas William Hiddleston) γεννήθηκε στις 9 Φεβρουαρίου του 1981 στο Γουεστμίνστερ του Λονδίνου, και είναι ηθοποιός. Είναι γνωστός για την απεικόνισει του χαρακτήρα του Loki στις ταινίες της Marvel Studios "Thor (2011)", "The Avengers (2012)", και "Thor: The Dark World (2013)". Επίσης, έχει εμφανιστεί ως Captain Nicholls στην ταινία του Steven Spielberg "War Horse (2011)", ως Freddie Page στην ταινία "The Deep Blue Sea (2011)", ως F. Scott Fitzgerald στην ρομαντική κωμωδία του Woody Allen "Midnight in Paris (2011)", και ως Adam στη ρομαντική ταινία με βαμπίρ "Only Lovers Left Alive (2013)". Στο θέατρο, έχει εμφανιστεί στις παραγωγές "Cymbeline (2007)" και "Ivanov (2008)". Από τον Δεκέμβριο του 2013 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2014 απεικόνισε το χαρακτήρα τίτλου στο έργο "Coriolanus" στην αίθουσα Donmar Warehouse.

Ο Χίντλστον φοίτησε στη Βασιλική Ακαδημία Δραματικής Τέχνης (Royal Academy of Dramatic Art) και ήρθε στην επιφάνεια μέσω των πολυάριθμων τηλεοπτικών του ρόλων και πιο πρόσφατα με τους κινηματογραφικούς του ρόλους.

Ο Χίντλστον κέρδισε το βραβείο Laurence Olivier «Best Newcomer in a Play» για το ρόλο του στο θεατρικό έργο "Cymbeline" ενώ επίσης ήταν υποψήφιος για το ίδιο βραβείο το ίδιο έτος για το ρόλο του ως Cassio στον "Othello". Το 2011 κέρδισε το βραβείο Empire στην κατηγορία «Best Male Newcomer» και ήταν υποψήφιος για το βραβείο BAFTA «Rising Star» για το ρόλο του στο Thor. Κέρδισε το βραβείο κινηματογράφου του MTV στην κατηγορία «Best Fight and Best Villain» το 2013 για το ρόλο του στην ταινία "The Avengers". Για το ρόλο του στο θεατρικό έργο "Coriolanus" το 2013, κέρδισε το βραβείο Evening Standard Theatre στην κατηγορία «Best Actor».

[periergos.gr]Προσθήκη νέας απάντησης