Τι σημαίνει ο αριθμός 9;


Ποια είναι η ερμηνεία του αριθμού 9 και ποιο είναι το αντίστοιχο του ζώδιο;

Κατηγορίες: 

Απαντήσεις

Ο 9 είναι ο τελευταίος και μεγαλύτερος αριθμός όλου του κύκλου. Είναι ιδιαίτερος και σημαντικός επειδή συγκεντρώνει στοιχεία από την ενέργεια όλων των προηγούμενων.

Είναι ο άγγελος και ο διάβολος μαζί. Ανάλογα σε ποια δόνηση βρίσκεται κάθε φορά.

Αντιπροσωπεύει σαν αριθμός, την ολοκλήρωση, το τέλος, την συμπόνια αλλά και την προσφορά με μια πιο ευρεία έννοια. Λέγεται μάλιστα ότι ο 9 συμβολίζει το αποκορύφωμα των νοητικών και πνευματικών επιτευγμάτων. Όπως είναι: Οι 9 Μούσες, οι 9 μήνες για να γεννηθεί ένα μωρό, τα 9 σκαλιά που έχουν οι Πυραμίδες και τέλος το 9 είναι ο πιο σημαντικός αριθμός στο Φενγκ Σούι.

Η ενέργεια του αριθμού αυτού είναι συνδεδεμένη με την συγκίνηση, το δράμα γιατί οι ολοκληρώσεις κάποιες φορές είναι επίπονες. Όμως συνδέεται και με την διαίσθηση, την τελειότητα, την καλλιτεχνία και την πνευματικότητα. Έχει σχέση με την προσφορά στην ανθρωπότητα και την ανταμοιβή. Γι‘ αυτό και λέμε ότι είναι και ο αριθμός της φιλανθρωπίας, της προσφοράς μέσα από βαθύ συναίσθημα. Τα συναισθήματα του δε, αν δεν τα ελέγξει μπορεί να βιωθούν στα άκρα!

Η αναβλητικότητα και η ονειροπόληση είναι από τα χαρακτηριστικά του και σε μια πιο αρνητική δόνηση ίσως υπάρξει η δυσκολία της συνειδητοποίησης ότι η λέξη αγάπη σχετίζεται με το ρήμα «δίνω»! Οφείλει να δεχτεί τους άλλους και να ενσωματωθεί στο σύνολο.

Η τάση στους καλλιτεχνικούς «δρόμους» δεν είναι συνηθισμένη ,συνήθως συνδέεται με την λέξη ταλέντο και πολλές φορές φτάνει στα φώτα της δημοσιότητας!

Ο 9 λοιπόν αν το θελήσει είναι ένα λαμπερό και όμορφο αστέρι που με το φως του οδηγεί τους άλλους! Το ερώτημα είναι, θέλει όμως? Όπως είχε πει και ο William Blake «Αυτός που το πρόσωπό του δεν φωτίζει, δεν θα γίνει ποτέ αστέρι.»

Αντίστοιχο ζώδιο στην Αστρολογία Σκορπιός.Προσθήκη νέας απάντησης