Τι σημαίνει ο αριθμός 6;


Ποια είναι η ερμηνεία του αριθμού 6 και ποιο είναι το αντίστοιχο του ζώδιο;

Κατηγορίες: 

Απαντήσεις

Αν κανείς αναρωτιόταν « τι σύμβολο θα μπορούσε να έχει ο αριθμός 6?» η απάντηση θα ήταν φυσικά «Το περιστέρι της Ειρήνης».

Η αλήθεια είναι ότι ο αριθμός αυτός συνδέεται με τις λέξεις αγάπη, προσφορά, οικογένεια, υποχρέωση. Έχει μια ενέργεια περίθαλψης και περιποίησης. Έχει ως σκοπό να φέρνει αρμονία και ισορροπία στις καταστάσεις. Ως γνωστόν είναι ο αριθμός του γάμου, του σπιτιού με την έννοια της «φωλιάς» που βρίσκει κανείς ηρεμία και ησυχία. Ο 6 σχετίζεται με την τέχνη, της διακόσμηση και την καλή αισθητική που ξεκουράζει και αποπνέει αρμονία. Άλλη μία ιδιότητα του αριθμού αυτού είναι η συμβουλευτική ικανότητα και η διάθεση υπηρεσίας προς τους άλλους. Αρκεί να μην χάνονται οι ισορροπίες διότι καλείται πολύ συχνά να τις βρει.

Ο 6 έχει την ικανότητα να λειτουργήσει σαν αρχηγός μιας ομάδας , όχι όμως με την φιλοδοξία και την σκληρότητα του 1. Θα το κάνει πρώτον για να βοηθήσει και δεύτερον γιατί είναι ο αριθμός που αποδέχεται τις ευθύνες , τις υποχρεώσεις και δεν δυσανασχετεί καθόλου όταν παρουσιαστούν. Είναι ένας αριθμός απαιτητικός, μπορεί να γίνει άκαμπτος στις απόψεις και αυστηρός στην κρίση του. Κανείς όμως δεν είναι τέλειος…σωστά?

Κι επειδή κατά βάθος είναι μια ρομαντική ψυχή και ασχολείται με βαθιά θέματα καρδιάς, το απόσπασμα από την επιστολή του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες θα ολοκλήρωνε τέλεια την παρουσίαση του αυτή :

«… Δεν θα άφηνα να περάσει ούτε μία μέρα χωρίς να πω στους ανθρώπους ότι αγαπώ, ότι τους αγαπώ. Θα έκανα κάθε άνδρα και γυναίκα να πιστέψουν ότι είναι οι αγαπητοί μου και θα ζούσα ερωτευμένος με τον έρωτα.»Προσθήκη νέας απάντησης