Τι σημαίνει έξυπνο σπίτι;


Κατηγορίες: 

Απαντήσεις





Έξυπνο σπίτι. Έξυπνη ηλεκτρική εγκατάσταση (smart home)

Υπάρχουν διάφορες συσκευές που ελέγχουν  τον φωτισμό, την θέρμανση, την ψύξη, τον αερισμό, τα ηλεκτρικά ρολά και τέντες, τις γκαραζόπορτες και γενικά κάθε ηλεκτρική συσκευή ή μηχανισμό στο σπίτι ή στον επαγγελματικό χώρο.

Οι συσκευές αυτές είναι ικανές να ελέγξουν ότι λειτουργεί με ρεύμα, με ανθρώπινο χειρισμό ή αυτόματα με προγραματισμό ακόμα και όταν λειπουμε απο τον χώρο.

Για παράδειγμα να ανάψουν τα φώτα, να τα σβήσουν, να ανάψουν το καλοριφέρ-κλιματισμό, να ανεβάσουν-κατεβάσουν τα ηλεκτρικά ρολά-τέντες,να ανοίξουν-κλείσουν την γκαραζόπορτα, να ελέγξουν μια πρίζα (άν θα έχει ρεύμα ή όχι), να ανάψουν τα φώτα μόλις νυχτώσει και να τα σβήσουν μόλις ξημερώσει,να κλείσουν τον κλιματισμό μόλις ανοίξει κάποιο παράθυρο,να χειριστούν όλες τις συσκευές ρεύματος μέσω υπολογιστή, να ειδοποιήσουν για κίνδυνο,να απομακρύνουν κάποιον με κακόβουλες προθέσεις, και πολλές άλλες τεχνικές έξυπνων ηλεκτρικών εγκαταστάσεων.

Στο εμπόριο κυκλοφορούν συστήματα έξυπνου σπιτιού που χρειάζεται να γίνει μελέτη εγκατάστασης πρίν από το ξεκίνημα της οικοδομής και συσκευές που η εγκατάσταση μπορεί να γίνει μετά, χωρίς (μερεμέτια) και ειδικές καλωδιώσεις.

Οι συσκευές αυτές παρέχουν ασφάλεια,άνεση,και λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας.

electrocover.com.gr



Προσθήκη νέας απάντησης