Τι κάνει η κόκα κόλα στον οργανισμό;


Κατηγορίες: 

Απαντήσεις

Η Coca Cola, περιέχει φωσφορικό οξύ. Λόγω της υψηλής οξύτητας του φωσφορικού οξέως που περιέχει, η μεταφορά και η αποθήκευση του αναψυκτικού γίνονται σε ειδικά διαμορφωμένες δεξαμενές, για να αντέχουν στη διάβρωση. Σε τι δοκιμασία λοιπόν βάζουμε τον οργανισμό μας, όταν πίνουμε Coca Cola; 

Μετά από δέκα λεπτά: Αφού πιούμε ένα κουτάκι Coca Cola, στο σώμα μας εισέρχονται ούτε λίγο ούτε πολύ, δέκα κουταλάκια ζάχαρης. Το γεγονός αυτό αποτελεί καταστροφικό χτύπημα για τον οργανισμό μας. Ο μόνος λόγος που δε κάνουμε έμετο, είναι το φωσφορικό οξύ που αναστέλλει τη δράση της ζάχαρης.

Μετά από είκοσι λεπτά: Πραγματοποιείται μία αύξηση των επιπέδων της ινσουλίνης στην κυκλοφορία του αίματος. Επίσης, το συκώτι μετατρέπει όλη τη ζάχαρη σε λίπος.

Μετά από σαράντα λεπτά: Η καφεΐνη που περιέχει το αναψυκτικό, προκαλεί τη διαστολή της κόρης των ματιών. Τα νευρικά κύτταρα ενεργοποιούνται περισσότερο, καθώς η καφεΐνη φτάνει στις υποδοχές τους. Η αρτηριακή πίεση αυξάνεται καθώς το συκώτι διαθέτει περισσότερη ζάχαρη στην κυκλοφορία του αίματος.  

Μετά από σαρανταπέντε λεπτά: Το σώμα αρχίζει να παράγει ντοπαμίνη η οποία διεγείρει τη περιοχή του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνο για την ευχαρίστηση που νιώθουμε. Η ηρωίνη δρα, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Μετά από μία ώρα: Το φωσφορικό οξύ, δεσμεύει στο ασβέστιο, το μαγνήσιο και τον ψευδάργυρο μέσα στο γαστρεντερικό σύστημα. Τα επίπεδα ασβεστίου, αυξάνονται κατά την ούρηση.

Μετά από μίαμιση ώρα: Εδώ παίζεται το παιχνίδι. Το ασβέστιο, το μαγνήσιο, ο ψευδάργυρος και το νάτριο, αφαιρούνται από τον οργανισμό μας μέσω της ούρησης. Τη στιγμή αυτή έχουμε ήδη αρχίσει να αισθανόμαστε οξύθυμοι ή υποτονικοί. Επίσης ολόκληρη η ποσότητα νερού που είχε το αναψυκτικό απομακρύνεται κι αυτή.Προσθήκη νέας απάντησης