Τι είναι το spam και πως μπορεί να αποφευχθεί;


Απαντήσεις

Spamming είναι η κακομεταχείριση των συστημάτων μετάδοσης ηλεκτρονικών μηνυμάτων ώστε να αποσταλούν μαζικά μηνύματα αμφιβόλου περιεχομένου.

Το Spam έχει διάφορες μορφές. Η πιο διαδεδομένη είναι το email spam, καθώς και το instant messaging spam, spam μέσω blogs, και κινητών τηλεφώνων. Είναι αρκετά δύσκολο να αντιμετωπιστεί παρά το ότι αρκετά φίλτρα είναι προγραμματισμένα να το αντιμετωπίζουν άμεσα.

Η καλύτερη και απλούστερη λύση είναι να διαγράφετε ότι spam σας στέλλουν. Να αποφεύγετε το άνοιγμα τέτοιων μηνυμάτων γιατί είναι υψηλός ο κίνδυνος για ιούς. Επίσης μην επικοινωνείτε με τους αποστολείς αυτούς γιατί απλά θα αντιληφθούν ότι είναι εν χρήσει ο λογαριασμός σας και ίσως αρχίσετε να λαμβάνετε πολύ περισσότερα μηνύματα.

Σε περίπτωση όπου θα αγοράσετε εμπόρευμα ή συνδρομή από κάποιο διαδικτυακό κατάστημα ή υπηρεσία, να διαβάζετε προσεκτικά τις αρχές προστασίας προσωπικού περιεχομένου. Επίσης να έχετε κατάλογο με τα email των ατόμων που γνωρίζετε ώστε να διαγράφετε μηνύματα από ξένους αποστολείς. Υπάρχουν διάφορα firewall, anti-spam προγράμματα και φίλτρα που μπορούν να βοηθήσουν

Μια άλλη εισήγηση είναι να αξιοποιείτε παραπάνω από μια διεύθυνση: μια για τους φίλους και συναδέλφους σας, καθώς και ακόμη μια για τις διάφορες υπηρεσίες που αξιοποιείτε στο διαδίκτυο

Παρακαλώ παραπονεθείτε στον παροχέα διαδικτύου ώστε να υποχρεωθούν και οι ίδιοι να πάρουν ανάλογα μέτρα.

cyberethics.infoΠροσθήκη νέας απάντησης