Υποβλήθηκε από giorgaros την Δευ, 27/05/2013 - 13:19.
Είναι κρέας που προέρχεται από ζώο που έχει σφαχτεί λίγες μέρες πριν. Το κρέας αυτό είναι πιο μαλακό κατά τη μάσηση και πιο εύπεπτο. Πού όμως οφείλονται οι ιδιότητές του αυτές; Μέσα στα λυσοσώματα των κυττάρων υπάρχουν ένζυμα που υδρολύουν πρωτεΐνες (πρωτεάσες), λιπίδια (λιπάσες), νουκλεϊκά οξέα (νουκλεάσες).Αυτά χρησιμοποιούνται για την πέψη διαφόρων ουσιών στη διάρκεια της ζωής του κυττάρου και για την αποικοδόμηση των συστατικών του μετά το θάνατο (αυτόλυση). Είναι, λοιπόν, αυτά που δρουν και στην περίπτωση των κυττάρων του κρέατος και προκαλούν μια πρώτη διάσπαση των βιολογικών μακρομορίων με τα αποτελέσματα που αναφέραμε και στην αρχή.
Για να μας αναφέρετε οποιοδήποτε πρόβλημα (σφάλμα, ανακρίβεια, θέμα που αφορά πνευματικά δικαιώματα κ.τ.λ.) σχετικά με αυτή την καταχώρηση, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας.
Απαντήσεις
Είναι κρέας που προέρχεται
Είναι κρέας που προέρχεται από ζώο που έχει σφαχτεί λίγες μέρες πριν. Το κρέας αυτό είναι πιο μαλακό κατά τη μάσηση και πιο εύπεπτο. Πού όμως οφείλονται οι ιδιότητές του αυτές; Μέσα στα λυσοσώματα των κυττάρων υπάρχουν ένζυμα που υδρολύουν πρωτεΐνες (πρωτεάσες), λιπίδια (λιπάσες), νουκλεϊκά οξέα (νουκλεάσες).Αυτά χρησιμοποιούνται για την πέψη διαφόρων ουσιών στη διάρκεια της ζωής του κυττάρου και για την αποικοδόμηση των συστατικών του μετά το θάνατο (αυτόλυση). Είναι, λοιπόν, αυτά που δρουν και στην περίπτωση των κυττάρων του κρέατος και προκαλούν μια πρώτη διάσπαση των βιολογικών μακρομορίων με τα αποτελέσματα που αναφέραμε και στην αρχή.
ekfe.reth.sch.gr
Προσθήκη νέας απάντησης