Τι είναι Sallie May (Student Loan Marketing Association);


Απαντήσεις

Ιδρύθηκε το 1973 σαν επιχείρηση υπό την αιγίδα της κυβέρνησης των ΗΠΑ (Government-Sponsored Enterprise, GSE) και η ιδιωτικοποίηση αυτής άρχισε το 1997 και ολοκληρώθηκε το 2006. Η κύρια δραστηριότητα αυτής είναι τα εκπαιδευτικά δάνεια. Αγοράζει φοιτητικά δάνεια και κατόπιν τα μετατρέπει σε ομόλογα που τα πωλεί στη δευτερογενή αγορά. Σήμερα καλύπτει το ένα τρίτο της αγοράς αυτής διαχειριζόμενη κεφάλαια 89 δισεκ. δολαρίων προς περισσότερους από 7.000.000 δικαιούχους περιλαμβανομένων και των δανείων της δια βίου μάθησης και αυτών για επιχειρηματική και τεχνική βοήθεια προς Πανεπιστήμια και Κολέγια. Το SLM Corporation διαθέτει και τις εξής θυγατρικές εταιρίες:

α) Sallie Mae Servicing L.P που παρέχει υπηρεσίες προς το Ομοσπονδιακό Πρόγραμμα Οικογενειακών Εκπαιδευτικών Δανείων (Federal Family Education Loan Program, FFELP) μέσω των πέντε κέντρων του εξυπηρέτησης δανείων στο Φίσερς της Ιντιάνα, στο Κίλλιν του Τέξας, στο Ουίλκες-Μπαρ της Πενσυλβάνια, στο Πάναμα Σίτυ της Φλόριντα και στο Μάρλτον του Νιου Τζέρσεϋ.

β) Sallie May Inc. που ασχολείται με τη χρηματοδότηση, τη διαφήμιση, τις πωλήσεις και τις διοικητικές υπηρεσίες. Τα κεντρικά της γραφεία είναι στο έστον της Βιρτζίνια.

γ) Nellie May Corp. που παρέχει εκπαιδευτικά δάνεια προς τους πτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές ή τις οικογένειές τους. έσω του Internet προεγκρίνει τα δάνεια, παρέχει πληροφορίες και διαχειρίζεται το σχετικό χρέος. Έχει την έδρα της στο Μπραίντρι της Μασαχουσέτης.

δ) Student Loan Funding Resources LLC με έδρα το Σινσιννάτι του Οχάιο. Παρέχει ομοσπονδιακά εκπαιδευτικά δάνεια και ιδιωτικά δάνεια και είναι ο χρηματοδότης της ανέγερσης και επέκτασης 130 εγκαταστάσεων Πανεπιστημίων και Κολεγίων.

ε) Pioneer Credit Recovery Inc. με έδρα τη δυτική Νέα Υόρκη αποτελεί ίδρυμα διαχείρισης χρέους και παρέχει υπηρεσίες είσπραξης εκπαιδευτικών δανείων προς το Υπουργείο Παιδείας των ΗΠΑ και άλλους 600 πελάτες μεταξύ των οποίων είναι το Υπουργείο των Οικονομικών, το Πρόγραμμα Εκπαιδευτικών Δανείων του Κολοράντο και η Επιτροπή Φοιτητικής Συνδρομής του Όρεγκον.

ζ) General Revenue Corp. που παρέχει υπηρεσίες είσπραξης απαιτήσεων προς 7 ιδρύματα εγγύησης δανείων και περίπου 800 άλλους πελάτες από τους οποίους 730 είναι πανεπιστημιακά ιδρύματα. Έχει την έδρα του στο Σινσιννάτι του Οχάιο και γραφεία στην Ατλάντα, Βοστόνη, Ντάλας, Πίτσμπουργκ, Λονγκ Μπιτς και Μινεάπολη.Προσθήκη νέας απάντησης