Τι είναι ο πνευματισμός;


Απαντήσεις

Είναι η επικοινωνία μέσω ενδιάμεσων (μέντιουμ) με άγνωστα πνεύματα ή πνεύματα δήθεν νεκρών.

     Οι πνευματιστές στην Αγία Γραφή ονομάζονται νεκρομάντεις. Ο βασιλιάς Σαούλ, ενώ είχε διώξει κάθε μάντη και νεκρομάντη από τη χώρα του (Α΄ Βασιλ. 28,3), πήγε σε μια νεκρομάντισσα (Α΄ Βασιλ. 28,4-25). Ο Θεός επέτρεψε εδώ να έρθει η ψυχή του Σαμουήλ και να του πει ό,τι του έλεγε ως ζωντανός: ο Θεός τον καθαιρεί από τη βασιλεία, γιατί ήταν ανυπάκουος. Αν ήταν ο διάβολος, που συνήθως πηγαίνει στους νεκρομάντεις, θα του έλεγε «καλά έκανες και ανυπάκουσες στο Θεό, να συνεχίσεις». Ένα άλλο στοιχείο για την παρουσία του Σαμουήλ είναι ότι η προφητεία του, ότι ο Σαούλ την επόμενη μέρα θα σκοτωθεί, εκπληρώθηκε. Η αρχή και το τέλος της ζωής ανήκουν μόνο στο Θεό.

     Οι νεκρομάντεις καλούν πνεύματα νεκρών. Στην ουσία έρχεται ο σατανάς και με τέχνη παραπλανά τα θύματά του. Ο Θεός τις ψυχές των νεκρών τις μεταφέρει στον πνευματικό κόσμο, όπου αναμένουν την κοινή ανάσταση για την κρίση. Η παραδοχή φαντασμάτων είναι απομεινάρι της ειδωλολατρίας και εξυπηρετεί τα σχέδια του πονηρού για παραπλάνηση των ανθρώπων.

     Εκτός από τους νεκρομάντεις πνευματιστές, υπάρχουν κι αυτοί που επικαλούνται πνεύματα, δήθεν αγαθά. Η παρουσία των πνευμάτων γίνεται αισθητή με την κίνηση αντικειμένων. Στο εξωτερικό υπάρχει στα παιδικά καταστήματα το παιχνίδι της μάγισσας. Το παιχνίδι αυτό αποτελείται από ένα δίσκο στρογγυλό με γραμμένα γύρω-γύρω τα γράμματα του αλφαβήτου και από ένα βέλος στη μέση περιστρεφόμενο. Αφού συγκεντρωθούν τη νύχτα και σε κατάλληλη αστρολογική ημερομηνία, κάνουν όσοι βρίσκονται γύρω μία υβριστική «προσευχή» στο Θεό και διαπιστώνουν με την κίνηση του βέλους την παρουσία πνεύματος. Μετά θέτουν ερωτήσεις στο πνεύμα, κι αυτό δείχνει ένα-ένα τα γράμματα των λέξεων της απάντησης. Στη Ρόδο το τόλμησαν μερικοί μαθητές Γυμνασίου και τρομοκρατήθηκαν, γιατί με τις απαντήσεις του τους οδηγούσε στο μίσος προς άλλα άτομα, πράγμα αντίθετο προς το θέλημα του Θεού. Τρεις άλλοι μεσήλικες επειδή έκαναν στην εφηβεία τους επίκληση πνεύματος αποτύγχαναν επανειλημμένα για πολλά χρόνια να ανοίξουν κάποια επιχείρηση και να δημιουργήσουν οικογένεια.Προσθήκη νέας απάντησης