Υποβλήθηκε από kn5280 την Πέμ, 03/05/2012 - 19:42.
Κουρκουτό, κορκοτό ή κορκωτό ονομάζεται είδος κολοκυθόπιτας χωρίς φύλλο της ελληνικής κουζίνας. Γίνεται συνήθως με ένα χυλό από τριμμένα κολοκυθάκια, αλεύρι, αυγά, γάλα, νερό, ελαιόλαδο και τριμμένη φέτα. Συχνά καρυκεύεται και αρωματίζεται με πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Στο χυλό αλευριού που χρησιμοποιείται (κουρκούτι), οφείλεται και το όνομα του φαγητού. Σε διάφορες παραλλαγές προστίθενται προαιρετικά κρεμμύδι και γιαούρτι ή κεφαλοτύρι.
Για να μας αναφέρετε οποιοδήποτε πρόβλημα (σφάλμα, ανακρίβεια, θέμα που αφορά πνευματικά δικαιώματα κ.τ.λ.) σχετικά με αυτή την καταχώρηση, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας.
Απαντήσεις
Κουρκουτό, κορκοτό ή κορκωτό
Κουρκουτό, κορκοτό ή κορκωτό ονομάζεται είδος κολοκυθόπιτας χωρίς φύλλο της ελληνικής κουζίνας. Γίνεται συνήθως με ένα χυλό από τριμμένα κολοκυθάκια, αλεύρι, αυγά, γάλα, νερό, ελαιόλαδο και τριμμένη φέτα. Συχνά καρυκεύεται και αρωματίζεται με πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Στο χυλό αλευριού που χρησιμοποιείται (κουρκούτι), οφείλεται και το όνομα του φαγητού. Σε διάφορες παραλλαγές προστίθενται προαιρετικά κρεμμύδι και γιαούρτι ή κεφαλοτύρι.
Πηγή: wikipedia
Προσθήκη νέας απάντησης