Τι είναι το "Κουρκουτό";


Απαντήσεις





Κουρκουτό, κορκοτό ή κορκωτό ονομάζεται είδος κολοκυθόπιτας χωρίς φύλλο της ελληνικής κουζίνας. Γίνεται συνήθως με ένα χυλό από τριμμένα κολοκυθάκια, αλεύρι, αυγά, γάλα, νερό, ελαιόλαδο και τριμμένη φέτα. Συχνά καρυκεύεται και αρωματίζεται με πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Στο χυλό αλευριού που χρησιμοποιείται (κουρκούτι), οφείλεται και το όνομα του φαγητού. Σε διάφορες παραλλαγές προστίθενται προαιρετικά κρεμμύδι και γιαούρτι ή κεφαλοτύρι.

Πηγή: wikipedia



Προσθήκη νέας απάντησης