Τι είναι IFFIm;


Τι είναι International Finance Facility for Immunisation company (IFFIm);

Απαντήσεις

Διεθνής Χρηματοδοτική Διευκόλυνση για την Ανοσοποίηση. Είναι ένα διεθνές πολυμερές αναπτυξιακό ίδρυμα που είναι εγγεγραμμένο στα μητρώα των φιλανθρωπικών εταιριών της Αγγλίας και της Ουαλίας. Σκοπός του είναι η χρηματοδότηση της παραγωγής και διανομής παλαιών εμβολίων κατά των ασθενειών, η προώθηση νέων εμβολίων και η ενίσχυση των ανοσοποιητικών υπηρεσιών. Μία επένδυση 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων αναμένεται να συνδράμει στην πρόληψη 5.000.000 θανάτων παιδιών και 5.000.000 θανάτων ενηλίκων την περίοδο 2006 – 2015.

• Το IFFIm λειτουργεί για να υλοποιήσει τους αναπτυξιακούς σκοπούς της χιλιετίας (Millennium Development Goals) δηλαδή να εξαλείψει την ακραία φτώχεια και πείνα, να επιβάλει σε παγκόσμιο επίπεδο την υποχρεωτική εκπαίδευση όλων τουλάχιστον στο δημοτικό σχολείο, να προωθήσει την ισότητα των φύλων, να μειώσει την παιδική θνησιμότητα, να βελτιώσει τις υπηρεσίες υγείας στον τομέα των φαρμάκων και ιατρικών μηχανημάτων, να καταπολεμήσει τον ιό του HIV/AIDS, να διασφαλίσει τη διατήρηση του περιβάλλοντος και να αναπτύξει μία παγκόσμια συνεργατική δράση για την ανάπτυξη.

• Τα προγράμματα ανοσοποίησης χρηματοδοτούνται από την IFFIm μέσω της GAVI Alliance στην οποία συμμετέχουν ιδρύματα του ΟΗΕ (UNICEF, WHO, the World Bank), η Διεθνής Εταιρία Παιδιατρικής (International Pediatric Association), δημόσια ιδρύματα υγείας όπως το The Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, ιδιώτες δωρητές και ιδιωτικά ιδρύματα όπως το Bill and Melinda Gates Foundation και άλλες ιδιωτικές φιλανθρωπικές οργανώσεις, εκπρόσωποι των βιομηχανιών παραγωγής εμβολίων και η χρηματοπιστωτική κοινότητα. Η Γραμματεία της GAVI εδρεύει στη Γενεύη και είναι υπεύθυνη για τη διανομή της χρηματοδότησης.Προσθήκη νέας απάντησης