Τι είναι η παστερίωση;


Απαντήσεις





Η παστερίωση είναι η διαδικασία κατά την οποία γίνεται χρήση ήπιας θερμότητας για την καταστροφή ή ελλάτωση των βλαστικών μορφών των μικροοργανισμών. Βρίσκει εφαρμογή κυρίως σε βιομηχανίες τροφίμων και γάλακτος. Επινοήθηκε από τον Γάλλο γιατρό Λουί Παστέρ, από τον οποίο πήρε και το όνομά της.

Σχετικοί σύνδεσμοι:

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%B1%CF%83%CF..
http://medlab.cs.uoi.gr/dairyzoom/kefalaio022.htm

http://museums.di.uoa.gr/greek/health/paster.html

http://www.livepedia.gr/index.php/%CE%A0%CE%B1%CF%...



Προσθήκη νέας απάντησης