Υποβλήθηκε από Ανώνυμος την Δευ, 21/03/2011 - 13:46.
Μελάσες ή treacle είναι ένας παχύς, syrupy παράγωγο του χυμού ζαχαροκάλαμο εγκαταστάσεις ή η επεξεργασία ζαχαρότευτλο. Η ποιότητα των μελασών εξαρτάται από την ωριμότητα του καλάμου ή του τεύτλου ζάχαρης, το ποσό ζάχαρη εξαγμένος, και η μέθοδος εξαγωγής.
Μελάσες καλάμων
Υπάρχουν τρεις σημαντικοί τύποι μελασών: unsulphured, θειαφισμένος και blackstrap. Υπάρχουν επίσης τρεις σημαντικοί βαθμοί μελασών: πρώτα μελάσες, δεύτερος μελάσες, και blackstrap μελάσες.
Η unsulphured μελάσα είναι η λεπτότερη ποιότητα. Γίνεται από το χυμό του ήλιος-ωριμασμένου καλάμου και ο χυμός διευκρινίζεται και συγκεντρώνεται.
Η θειαφισμένη μελάσα γίνεται από τον πράσινο (μη κάλαμο κίτρινης) ζάχαρης και αντιμετωπίζεται με θείο καπνοί κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εξαγωγής ζάχαρης.
Κάθε εποχή, το φυτό καλάμων ζάχαρης συγκομίζεται και γδύνεται των φύλλων του. Ο χυμός του εξάγεται έπειτα από τους καλάμους (συνήθως με τη συντριβή ή την πολτοποίηση), έβρασε έως ότου έχει φθάσει στην κατάλληλη συνέπεια, και επεξεργασμένος για να εξαγάγει τη ζάχαρη. Τα αποτελέσματα αυτά τα πρώτα να βράσουν και της επεξεργασίας είναι πρώτες μελάσες, όποιος έχει την υψηλότερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη επειδή συγκριτικά λίγη ζάχαρη έχει εξαχθεί από το χυμό.
Δεύτερες μελάσες δημιουργείται από δεύτερες να βράσει και μια εξαγωγή ζάχαρης, και έχει μια μικρή πικρή χροιά στην προτίμησή του. Περαιτέρω κύκλοι της παραγωγής επεξεργασίας και να βράσει του σκοταδιού blackstrap μελάσες, όποιος είναι ο θρεπτικότερα ο πολύτιμος, και έτσι συχνά πωλημένος ως συμπλήρωμα υγείας, όπως και τη χρησιμοποίηση στην κατασκευή βοοειδή τροφή, και για άλλες βιομηχανικές χρήσεις.
Μελάσες ζαχαροτεύτλων
Η μελάσα από το ζαχαρότευτλο είναι διαφορετική από τις μελάσες καλάμων. Μόνο το σιρόπι που αφήνεται από το τελικό στάδιο κρυστάλλωσης καλείται μελάσες τα ενδιάμεσα σιρόπια αναφέρονται ως υψηλός πράσινος και χαμηλός πράσινος. Είναι ζάχαρη περίπου 50% από το ξηρό βάρος, κυρίως σακχαρόζη αλλά και περιορισμός των σημαντικών ποσών γλυκόζης και φρουκτόζης. Το non-sugar περιεχόμενο περιλαμβάνει πολλά άλατα όπως ασβέστιο, κάλιο, oxalate και χλωρίδιο. Υπό αυτήν τη μορφή, είναι δυσάρεστο και χρησιμοποιείται κυρίως ως πρόσθετη ουσία στη ζωική τροφή ή ως αέριο πετροχημικής βιομηχανίας ζύμωσης. Είναι δυνατό να εξαχθεί η πρόσθετη ζάχαρη από τις μελάσες τεύτλων μέσω μιας διαδικασίας γνωστής ως desugarisation μελασών. Αυτή η τεχνική εκμεταλλεύεται τη χρωματογραφία βιομηχανικής κλίμακας στη χωριστή σακχαρόζη από τα τμήματα μη ζάχαρης. Η τεχνική είναι μόνο οικονομικά βιώσιμη στις περιοχές όπου η τιμή της ζάχαρης υποστηρίζεται επάνω από την παγκόσμια αγορά ε.γ. στις περιοχές με τους εμπορικούς περιορισμούς, και είναι επικρατών στις ΗΠΑ και βλέπει επίσης μέσα Ευρωπαϊκή Κοινότητα.
Τα στοιχεία μη-σακχαρόζης στη διαδικασία παραγωγής ζάχαρης τεύτλων καλούνται molassegenic επειδή παίρνουν τα ίσα ποσά σακχαρόζης με τους στο στάδιο μελασών όπου δεν μπορεί κανονικά να εξαχθεί οικονομικά.
Για να μας αναφέρετε οποιοδήποτε πρόβλημα (σφάλμα, ανακρίβεια, θέμα που αφορά πνευματικά δικαιώματα κ.τ.λ.) σχετικά με αυτή την καταχώρηση, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας.
Απαντήσεις
Μελάσες ή treacle είναι ένας
Μελάσες ή treacle είναι ένας παχύς, syrupy παράγωγο του χυμού ζαχαροκάλαμο εγκαταστάσεις ή η επεξεργασία ζαχαρότευτλο. Η ποιότητα των μελασών εξαρτάται από την ωριμότητα του καλάμου ή του τεύτλου ζάχαρης, το ποσό ζάχαρη εξαγμένος, και η μέθοδος εξαγωγής.
Μελάσες καλάμωνΥπάρχουν τρεις σημαντικοί τύποι μελασών: unsulphured, θειαφισμένος και blackstrap. Υπάρχουν επίσης τρεις σημαντικοί βαθμοί μελασών: πρώτα μελάσες, δεύτερος μελάσες, και blackstrap μελάσες.
Η μελάσα από το ζαχαρότευτλο είναι διαφορετική από τις μελάσες καλάμων. Μόνο το σιρόπι που αφήνεται από το τελικό στάδιο κρυστάλλωσης καλείται μελάσες τα ενδιάμεσα σιρόπια αναφέρονται ως υψηλός πράσινος και χαμηλός πράσινος. Είναι ζάχαρη περίπου 50% από το ξηρό βάρος, κυρίως σακχαρόζη αλλά και περιορισμός των σημαντικών ποσών γλυκόζης και φρουκτόζης. Το non-sugar περιεχόμενο περιλαμβάνει πολλά άλατα όπως ασβέστιο, κάλιο, oxalate και χλωρίδιο. Υπό αυτήν τη μορφή, είναι δυσάρεστο και χρησιμοποιείται κυρίως ως πρόσθετη ουσία στη ζωική τροφή ή ως αέριο πετροχημικής βιομηχανίας ζύμωσης. Είναι δυνατό να εξαχθεί η πρόσθετη ζάχαρη από τις μελάσες τεύτλων μέσω μιας διαδικασίας γνωστής ως desugarisation μελασών. Αυτή η τεχνική εκμεταλλεύεται τη χρωματογραφία βιομηχανικής κλίμακας στη χωριστή σακχαρόζη από τα τμήματα μη ζάχαρης. Η τεχνική είναι μόνο οικονομικά βιώσιμη στις περιοχές όπου η τιμή της ζάχαρης υποστηρίζεται επάνω από την παγκόσμια αγορά ε.γ. στις περιοχές με τους εμπορικούς περιορισμούς, και είναι επικρατών στις ΗΠΑ και βλέπει επίσης μέσα Ευρωπαϊκή Κοινότητα.
Τα στοιχεία μη-σακχαρόζης στη διαδικασία παραγωγής ζάχαρης τεύτλων καλούνται molassegenic επειδή παίρνουν τα ίσα ποσά σακχαρόζης με τους στο στάδιο μελασών όπου δεν μπορεί κανονικά να εξαχθεί οικονομικά.
Προσθήκη νέας απάντησης