Τι είναι η βλεφαρίτιδα;


Κατηγορίες: 

Απαντήσεις

Η βλεφαρίτιδα είναι η φλεγμονή των βλεφάρων.

Εκδηλώνεται με δάκρυσμα και ερυθρότητα στα μάτια, αφού με τη φλεγμονή που δημιουργείται στα βλέφαρα διαταράσσεται τη λειτουργία το δάκρυϊκών αδένων, οι οποίοι παράγουν τα δάκρυα. Η βλεφαρίτιδα οφείλεται συνήθως σε τοπική μόλυνση του ματιού και -όχι σπάνια- σε κάποιο ελάττωμα της όρασης (υπερμετρωπία, αστιγματισμός) που δεν έχει διορθωθεί. Η πάθηση μπορεί να δημιουργηθεί στα βλέφαρα και από αλλεργικούς παράγοντες κυρίως κατά την περίοδο της άνοιξης.

Τι να κάνετε: Η θεραπεία αυτής της φλεγμονής περιλαμβάνει την αφαίρεση των εκκρίσεων, με ειδικό καθαρισμό των βλεφάρων, ώστε να προληφθούν οι υποτροπές. Ο οφθαλμίατρος θα σας συστήσει επίσης κολλύριο και αλοιφή που θα περιέχουν αντιβιοτικά η κορτιζόνη και αντισταμινικά φάρμακα.

Προσοχή: Αν το δάκρυσμα επιμένει πάνω από ένα εικοσιτετράωρο και ιδιαίτερα αν αυτό συνοδεύεται από εκκρίσεις και πρήξιμο στα βλέφαρα, χωρίς να δικαιολογούνται από κάποιον εξωγενή παράγοντα (λ.χ. σκόνες, καπνός, κάποιο σκουπιδάκι που μπήκε στο μάτι κλπ) πρέπει να επισκεφθείτε το συντομότερο γιατρό σας.
 Προσθήκη νέας απάντησης