Τι είναι το android market;


Θέματα: 

Απαντήσεις

 Τον Αύγουστο του 2008 η Google ανακοίνωσε την ιδέα του Android Market και την παρουσίασε τον Οκτώβριο. Το Android Market είναι το ηλεκτρονικό κατάστημα λογισμικού που αναπτύχθηκε από την Google για συσκευές Android. Ένα πρόγραμμα εφαρμογής το οποίο ονομάζεται "Market" είναι προεγκατεστημένο στις περισσότερες συσκευές Android και επιτρέπει στους χρήστες να περιηγηθούν και να κατεβάσουν εφαρμογές, που δημοσιεύονται από τρίτους προγραμματιστές. Τον Φεβρουάριο του 2009 υποστηρίχθηκαν οι επί πληρωμή εφαρμογές για τους προγραμματιστές των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου ενώ ακόμη και σήμερα όλο και περισσότερες χώρες προστίθενται.

Έκτοτε όλο και περισσότερα χαρακτηριστικά προστίθενται στο Android Market, μερικά από αυτά είναι: η υποστήριξη πρόσβασης μέσω Υ/Η, η προσθήκη λιστών όπως «Top Εφαρμογές», ένα υποκατάστημα με μουσική και σύνθετη αναζήτηση.

Τον Μάιο του 2011 η Google ανακοίνωσε ότι υπάρχουν 200.000 εφαρμογές διαθέσιμες από το Android Market.

Από τον Οκτώβριο του 2011 υπάρχουν περισσότερες από 300.000 εφαρμογές διαθέσιμες για μία Android συσκευή, και o εκτιμώμενος αριθμός των εφαρμογών που «κατέβηκαν» από το Android Market τον Δεκεμβρίου του 2011 ξεπέρασε τα 10 δισεκατομμύρια.

Στην αρχή του έτους οι εφαρμογές ξεπέρασαν τις 400.000.Προσθήκη νέας απάντησης