Σταμάτης Γαρδέλης Βιογραφία


Βιογραφικό σημείωμα του έλληνα ηθοποιού Σταμάτη Γαρδέλη.

Κατηγορίες: 

Απαντήσεις

Ο Σταμάτης Γαρδέλης γεννήθηκε στις 1 Μαΐου του 1960 στην Αθήνα, και είναι ηθοποιός. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1981, στα 21 του χρόνια, όταν πρωταγωνίστησε στην ταινία του Γιάννη Δαλιανίδη Τα τσακάλια. Μ' αυτή την ταινία αμέσως καθιερώθηκε και έγινε ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός στον κόσμο, κυρίως τη νεολαία της εποχής.

Έπειτα ξεκίνησε η ξέφρενη ανοδική πορεία στην καριέρα του με πολλές επιτυχημένες εμπορικά ταινίες (κάποιες για τον κινηματογράφο, αλλά οι περισσότερες για την αγορά του βίντεο, που βρισκόταν τότε στην χρυσή περίοδό της) όπως "Βασικά καλησπέρα σας (Οι ραδιοπειρατές) (1982)" ως Ντένης, "Ρόδα, τσάντα και κοπάνα (1982)" ως Παύλος Κορτέσης, "Σατανάδες στα σχολεία (1982)" ως Τάσος, "Ταξίδι στην πρωτεύουσα (1982)", "Καμικάζι αγάπη μου (1983)" ως Αλέξης Σγουρός, "Οι επικίνδυνοι (1983)" ως Σταμάτης Νικολαϊδης, "Έλα να αγαπηθούμε ντάρλινγκ (1984)" ως Σταμάτης, "Όταν οι ρόδες χορεύουν (1984)" ως Γιώργος, "Περάστε φιλήστε τελειώσατε (1986)" ως Σταμάτης Χρονίδης, κ.α.. Έτσι, ο Σταμάτης Γαρδέλης μετατράπηκε σε ποπ είδωλο της δεκαετίας του 1980 και σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εν μέρει εγκλωβίστηκε στους ρόλους αυτούς, γνωρίζοντας την προκατάληψη και την απόρριψη όταν προσπαθούσε πολύ να κάνει κάτι διαφορετικό. Τα τελευταία χρόνια απείχε από την τηλεόραση και τον κινηματογράφο, ασχολούμενος κυρίως με το θέατρο. Το 2010 - 2011 πραγματοποίησε διπλή επιστροφή στα τηλεοπτικά πράγματα, συμμετέχοντας ως διαγωνιζόμενος στο πρόγραμμα Dancing with the Stars του ANT1 και κάνοντας εμφάνιση στην τηλεοπτική σειρά της Μυρτώς Κοντοβά και του MEGA Μίλα μου Βρώμικα. Το 2016 το βλέπουμε να συμμετέχει στο talent show "Your Face Sounds Familiar" που μεταδίδεται από το κανάλι του ΑΝΤ1.Προσθήκη νέας απάντησης