Σοφία Κουρτίδου βιογραφία


Βιογραφικό σημείωμα:

Κατηγορίες: 

Απαντήσεις

Η Σοφία Κουρτίδου είναι τραγουδοποιός και ερμηνεύτρια.

Ξεκίνησε μαθήματα κλασσικής κιθάρας στην Αλεξανδρούπολη και συνέχισε με σπουδές φωνητικής στη Θεσσαλονίκη. Εκεί ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου και παράλληλα απέκτησε πτυχίο επάρκειας στην ελληνική νοηματική γλώσσα.

Το 2008 , στην Αθήνα, ολοκλήρωσε τις μουσικές σπουδές της στη φωνητική παίρνοντας το Teaching Diploma in Popular Music Vocals από το London College of Music.

Τον Ιανουάριο του 2012 κυκλοφορεί την πρώτη της δισκογραφική δουλειά, με τίτλο "Περιπαθώς και ρουφηχτά" σε δική της μουσική, στίχους και ενορχήστρωση και εγκαινιάζει την νέα περίοδο του Jumping Fish της Cosmote ως featured artist του 1ου τριμήνου του 2012 με το τραγούδι της "Δανεικά Ιδανικά" .

Τα τελευταία χρόνια τοποθετεί την φωνή της ως βασικό όργανο στις συνθέσεις της, εκτελεί και ηχογραφεί ζωντανά, τραγούδια στα οποία με τη φωνή της μιμείται αυτό που θα έπαιζαν τα μουσικά όργανα (live vocal looping).

Τον Δεκέμβριο του '12 πρωταγωνιστεί στο μιούζικαλ Fame μαζί με πολλούς καταξιωμένους ηθοποιούς και τραγουδιστές, σε σκηνοθεσία της Θέμιδας Μαρσέλλου.

Το καλοκαίρι του 2013 συμπαρουσιάζει στον ALPHA TV την μεσημεριανή εκπομπή ΠΕΔΕΣ.
Tην άνοιξη του 2014 καλείται να συμμετάσχει στο φιλανθρωπικού χαρακτήρα celebrity show "Your face sounds familiar 2014" του ΑΝΤ1 TV.

Παράλληλα γράφει τη μουσική για το θεατρικό έργο Big Baby του Καναδού συγγραφέα Frank Moher που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Αθήνα σε μετάφραση της Ιωάννας Μπακαλάκου.

Συμμετέχει στην 2η δισκογραφική δουλειά του Απόστολου Καλτσά με τίτλο "Μικρόγειος"
Τον Νοέμβριο του 2014 κυκλοφορεί o δίσκος της "ΕΥΘΡΑΥΣΤΟ" σε ψηφιακή διανομή από την HiddenTrack Records.

Από τον Νοέμβριο του 2014 πρωταγωνιστεί στο παιδικό θεατρικό έργο "Ψαρόσουπα" μαζί με τον Ρένο Χαραλαμπίδη στο θέατρο Ακροπόλ. [facebook.com] [periergos.gr]Προσθήκη νέας απάντησης