Σκόρδο: Ενδεχόμενα οφέλη;


Ποιο ώφελος θα έχω αν καταναλώνω καθημερινά σκόρδο;

Απαντήσεις





Διαθέτει καρδιοπροστατευτικές, αντιφλεγμονώδεις, αντικαρκινικές, αντιικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες, ενεργοποιεί τους φυσικούς αμυντικούς μηχανισμούς καταπολέμησης ιών και μικροβίων, διεγείρει την παραγωγή γλουταθειόνης που δρα αντιοξειδωτικά και εκκαθαρίζει τις υπερβάλλουσες ελεύθερες ρίζες. Με συστηματική κατανάλωση συμβάλλει στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης και στη διατήρηση φυσιολογικών επιπέδων χοληστερίνης στο αίμα, στον «καθαρισμό» και στην προστασία των αγγείων. Βοηθάει επίσης το ήπαρ να εξουδετερώσει δυνητικά επικίνδυνα ξενοβιοτικά και να αποτοξινωθεί από τοξικές ουσίες.



Προσθήκη νέας απάντησης