Σέιλιν Γούντλεϊ (Shailene Woodley) βιογραφία


Βιογραφικό σημείωμα:

Κατηγορίες: 

Απαντήσεις

Η Σέιλιν Γούντλεϊ (Shailene Woodley) (πλήρης όνομα: Shailene Diann Woodley) γεννήθηκε στις 15 Νοεμβρίου του 1991 στο Σίμι Βάλεϊ της Καλιφόρνια, και είναι ηθοποιός. Οι πρώτοι της πρωταγωνιστικοί ρόλοι ήταν ως Amy Juergens στη τηλεοπτική σειρά "The Secret Life of the American Teenager (2008-13)", και ως Felicity Merriman στην ταινία του 2005 "Felicity: An American Girl Adventure".

Η Woodley έγινε ευρέως γνωστή μέσα από τον ρόλο της ως Alexandra "Alex" King στην δραματική ταινία "The Descendants (2011)". Η απόδοσή του ρόλου της έλαβε επαίνους από κριτικούς και την αναγνώριση αυτής, χαρίζοντάς της το βραβείο Independent Spirit for Best Supporting Female και μια υποψηφιότητα για το βραβείο Χρυσή Σφαίρα για την καλύτερη ενισχυτική ηθοποιό σε κινηματογραφική ταινία. Το 2013, έπαιξε ως Aimee Finecky στην ανεξάρτητη ταινία "The Spectacular Now", κερδίζοντας για την απόδοσή του ρόλου της την αναγνώριση από τους κριτικούς, και το βραβείο Special Jury for Acting στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sundance το 2013, και ήταν υποψήφια για το βραβείο Independent Spirit for Best Female Lead.

Ξεκινώντας το 2014, η Woodley πετάχτηκε ως η κύρια πρωταγωνίστρια, Beatrice "Tris" Prior, στη ταινία δράσης επιστημονικής φαντασίας "The Divergent Series: Insurgent", βασισμένο στην best-seller σειρά μυθιστορημάτων της Veronica Roth, και ως Hazel Grace Lancaster στη ρομαντική-δραμτική ταινία "The Fault in Our Stars", βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του John Green.
[periergos.gr]Προσθήκη νέας απάντησης