Σαρδέλα: Διατροφικά στοιχεία;


Ποια είναι τα διατροφικά της στοιχεία;

Απαντήσεις





1 μερίδα (150 γραμμαρίων) ψητές σαρδέλες έχουν περίπου 231 θερμίδες, 28 γραμμάρια πρωτεϊνών, 12 γραμμάρια λιπαρά, τα περισσότερα πολυακόρεστα, εκ των οποίων τουλάχιστον 1 γραμμάριο ω-3 λιπαρά οξέα. Όταν καταναλώνονται με τα κόκαλα, υπερκαλύπτουν την ΠΠΑ σε βιταμίνη D (150%), Β6 (135%) και Β12 (105%). Προσφέρουν επίσης γύρω στο 20% της ΠΠΑ σε ασβέστιο, μαγγάνιο, μαγνήσιο, σίδηρο και φώσφορο, το 13% σε κάλιο και βιταμίνη Β1, το 12% σε βιταμίνη Ε και συνενζύμο Q-10.



Προσθήκη νέας απάντησης