Σάκης Τανιμανίδης Βιογραφία


Βιογραφικό σημείωμα του έλληνα παρουσιαστή Σάκη Τανιμανίδη.

Κατηγορίες: 

Απαντήσεις

Ο (Θανάσης) Σάκης Τανιμανίδης γεννήθηκε στις 30 Απριλίου 1981 στην Θεσσαλονίκη και είναι Έλληνας παρουσιαστής, παραγωγός και επιχειρηματίας.

Άρχισε να εργάζεται από μικρός σε διάφορες δουλειές. Φοίτησε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, παίρνοντας το δίπλωμα του τοπογράφου μηχανικού. Σε ηλικία 28 ετών μετακόμισε στη Βοστόνη των ΗΠΑ για μεταπτυχιακές σπουδές. Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών, φοίτησε επίσης στο IE (Instituto de Empresa) στη Μαδρίτη για ένα εξάμηνο.

Ο Τανιμανίδης πρωτοεμφανίστηκε στην τηλεόραση σε ηλικία 20 ετών, όταν ανέλαβε μέρος της παρουσίασης μιας εκπομπής σε τοπικό κανάλι της Θεσσαλονίκης. Έμεινε εκεί για μερικά χρόνια, πριν αποφασίσει να παραιτηθεί και να συνεχίσει τις σπουδές του.

Μετά την επιστροφή του από τις σπουδές του στις ΗΠΑ, ο Τανιμανίδης δημιούργησε τη δική του εταιρεία τηλεοπτικών παραγωγών, προκειμένου να υλοποιήσει την ιδέα του για μία ταξιδιωτική εκπομπή, που ονομάστηκε World Party (2013-2016). Το 2017, ο Τανιμανίδης επιλέχθηκε για να παρουσιάσει την ελληνική έκδοση της παγκόσμιας τηλεοπτικής εκπομπής Survivor. Η εκπομπή, με την παρουσία του Τανιμανίδη, πέτυχε υψηλά ποσοστά τηλεθέασης, φτάνοντας μέχρι και το 70%, αλλά ανάμεικτες κριτικές λίγες μόλις εβδομάδες μετά την έναρξή της.

Σήμερα έχει ταξιδιώτικο γραφείο. Επίσης, έχει ιδρύσει μία εταιρία τηλεοπτικών και διαφημιστικών παραγωγών με έδρα την Αθήνα.


 Προσθήκη νέας απάντησης