Ρούπερτ Φρεντ (Rupert Friend) βιογραφία


Βιογραφικό σημείωμα του άγγλου ηθοποιού Ρούπερτ Φρεντ (Rupert Friend);

Κατηγορίες: 

Απαντήσεις

Ο Ρούπερτ Φρεντ (Rupert Friend) (πλήρης όνομα: Rupert William Anthony Friend) γεννήθηκε στις 1 Οκτωβρίου του 1981 στο Όξφορντσάιρ της Αγγλίας, και είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός. Είναι γνωστός για τους ρόλους του ως Mr. Wickham στην ταινία του 2005 "Pride and Prejudice", ως Αντιστράτηγος Kurt Kotler στην ταινία του 2008 "The Boy in the Striped Pyjamas", ως Πρίγκιπας Αλβέρτος στην ταινία του 2009 "The Young Victoria", και ως Peter Quinn στη σειρά του Showtime "Homeland (2012-)".

Ο Friend έκανε το ντεμπούτο του το 2005, ως Billy Downs, στην ταινία "The Libertine", για τον οποίο ονομάστηκε «εξαιρετικό νέο ταλέντο» στα βραβεία Satellite του 2005. Το 2005, είχε επίσης το πρώτο πρωταγωνιστικό του ρόλο του ως Ludovic Meyer, στην δραματική-κωμική ταινία "Mrs Palfrey at the Claremont", που είναι βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα της  Elizabeth Taylor.

Από το 2005 έως το 2010 είχε σχέση με την επίσης ηθοποιό Keira Knightley. Από το 2013 έχει σχέση με την αθλήτρια, ηθοποιός και μοντέλο Aimee Mullins. Το ζευγάρι αρραβωνιάστηκε στον Δεκέμβριο του 2014. [periergos.gr]Προσθήκη νέας απάντησης