Πρήζονται οι αστράγαλοι μου. Τι φταίει και τι να κάνω;


Κατηγορίες: 

Απαντήσεις

Ο ένοχος: Συνήθως υπέυθυνη είναι η ανατροπή της ισορροπίας των υγρών, που κινούνται στις αρτηρίες και στις φλέβες του σώματος, μεταφέροντας οξυγόνο, εξαιτίας της κούρασης, της ορθοστασίας ή και της ακινησίας. Έτσι, το αίμα συγκεντρώνεται στα κάτω άκρα, με επακόλουθο το πρήξιμο των ποδιών και κυρίως των αστραγάλων. Άλλοι επίσης παράγοντες που μπορούν να ανατρέψουν την ισορροπία των υγρών στο σώμα και να δημιουργήσουν πρήξιμο στα πόδια είναι η χρήση ορισμένων φαρμάκων (π.χ. κορτιζόνη, αντιυπερτασικά, αντικαταθληπτικά, ορμόνες, αντιφλεγμονώδη).

Τι να κάνετε: Αν η δουλειά σας είναι καθιστική, βάλτε την άσκηση στη ζωή σας και παράλληλα περιορίστε από τα φαγητά το πολύ αλάτι, γιατί όταν τρώτε περισσότερο από αυτό που έχετε ανάγκη, το σώμα σας στην προσπάθεια να το διαλύσει κατακρατά υγρά, με επακόλουθο το πρήξιμο στα πόδια.

Στο γιατρό ολοταχώς: Σε ελάχιστες περιπτώσεις, πίσω από τους πρησμένους αστραγάλους μπορεί να κρύβεται και κάτι σοβαρό, όπως παθήσεις της καρδιάς, των νεφρών ή του ήπατος. Γι' αυτό προσέξτε αν το πρήξιμο πονά, επιμένει ή εμφανιστεί στο ένα πόδι και συνοδεύεται από δυσκολία στην αναπνοή. Τότε πρέπει να συμβουλεύεστε το γιατρό σε κάθε περίπτωση που το πρήξιμο επιμένει και δεν υποχωρεί με τη δική σας φροντίδα.Προσθήκη νέας απάντησης