Πότε θα κυκλοφορήσει το iPhone 5 στην Ελλάδα;


Απαντήσεις





Το μόνο κοινό που έχουν τα νέα Windows με τους προκατόχους του είναι το όνομα. Όλα τα άλλα έχουν αλλάξει. Ακόμα και το λογότυπο. Η Microsoft έχει δηλώσει μέχρι τώρα πως οι προσδοκίες τις είναι μεγάλες και ότι περιμένουν από τον κόσμο να αποδεχτεί με χαμόγελα την νέα έκδοση, παρόλο που ό,τι έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα, δηλαδή το μαγικό κουμπάκι Start, δεν θα υπάρχει πλέον. Φυσικά δεδομένου στο ότι τα Windows 8 έχουν και όλες τις προηγούμενες εκδόσεις πριν από αυτήν, όσοι από εμάς δεν συνηθίσουμε το νέο interface μπορούμε απλά να το αλλάξουμε σε κάποιο παλιό skin που μας βολεύει, όπως το τωρινό των Windows 7.

Το νέο design των Windows έχει δημιουργηθεί έτσι ώστε να είναι πιο εύκολα στη χρήση τους όχι μόνο από κατόχους Desktop αλλά από την τελευταία μόδα που μας κυριεύει όλους, αυτή των Touch PC. Με λίγα λόγια, να αφήνουμε περισσότερο στην άκρη το αγαπητό μας ποντίκι και πληκτρολόγιο και να αρχίσουμε να εξασκούμε το μαγικό μας δαχτυλάκι πάνω στην οθόνη. Ένα μεγάλο μερίδιο της αγοράς σ΄αυτά τα PC, το έχει η HP με την σειρά TouchSmart ενώ και άλλες εταιρείες ετοιμάζονται να μπουν δυναμικά στον χορό. Μία εξ αυτών είναι η Sony, η οποία ετοιμάζει ένα νέο μοντέλο, το Sony Vaio HD PC. Με έναν νέο πόλεμο τεχνολογίας να ξεκινά ανάμεσα σε κολοσσούς, τι πιο καλύτερο από το να γίνει η Microsoft το επίκεντρο της αγοράς για μια ακόμη φορά, σε ότι αφορά τα Operating System.

Εκτός των ήδη υποστηριζόμενων x86 επεξεργαστών από την Intel και την AMD, στα νέα Windows έχει προστεθεί και υποστήριξη για μικροεπεξεργαστές ARM. Οι ελάχιστες απαιτήσεις εγκατάστασης είναι οι εξής: Επεξεργαστής, 1 GHz. Μνήμη RAM, 1GB. Κάρτα γραφικών να υποστηρίζει DirectX 9. Ελεύθερος χώρος στον σκληρό 16 GB. Στην έκδοση των 64-bit η ελάχιστη μνήμη RAM που απαιτείται είναι 2 GB, ενώ ο ελεύθερος χώρος στον σκληρό μας δίσκο πρέπει να είναι 20 GB.

Στα νέα Windows θα βρούμε επίσης τον Internet Explorer 10 σε δύο εκδόσεις. Μια για το νέο metro-style interface των Windows και μια που θα μας θυμίζει Internet Explorer 9 και θα την χρησιμοποιούμε στην κλασσική "επιφάνεια εργασίας". Επίσης θα συναντήσουμε μια νέα μέθοδο ελέγχου ταυτότητας που θα επιτρέπει στους χρήστες, να σχεδιάσουν σε τρεις διαφορετικές θέσεις πάνω στην εικόνα για να συνδεθούν on-line, αντί να πληκτρολογήσουν έναν κωδικό πρόσβασης.

Όταν τα Windows 8 θα κάνουν update, δεν θα χρειάζεται μετά να προχωρούν σε επανεκκίνηση. Βέβαια δεν ξεχνάμε εντελώς την επανεκκίνηση αλλά πλέον θα χρειάζεται μόνο μία φορά το μήνα. Μεταξύ άλλων, τα Windows 8 αναμένεται επίσης να περιλαμβάνουν και υποστήριξη USB 3.0 και μια νέα οθόνη κλειδώματος. Περισσότερα για τα νέα Windows θα μάθουμε στις 29 Φεβρουαρίου στη Βαρκελώνη, την πόλη που θα βρεθεί στο επίκεντρο της τεχνολογικής κοινότητας λόγω της έκθεσης Mobile World Congress που θα πραγματοποιηθεί εκεί .

Απλά ανυπομονούμε!

Του Ιωάννη Τόση



Προσθήκη νέας απάντησης