Πότε μια γυναίκα πάσχει από ανοργασμία;


Κατηγορίες: 

Απαντήσεις

Σήμερα υπολογίζεται ότι μία στις δύο φορές που κάνει σεξ η γυναίκα δεν έχει οργασμό. Τα αίτια της δυσκολίας αυτής είναι ακόμα υπό διερεύνηση, γενικά όμως θεωρείται πως οι ορμόνες και τα ψυχολογικά ζητήματα κυριαρχούν στη ανοργασμική δυσκολία. Ο γυναικείος οργασμός για τους επιστήμονες είναι ακόμα ένα μυστήριο παρά την έρευνα που γίνεται σε παγκόσμιο επίπεδο, για να βρεθεί το γυναικείο βιάγκρα.

Μια από τις σκοτεινές πλευρές των δυσκολιών της γυναίκας πρέπει να αποδοθεί στο στερεότυπο της ανδρικής κυριαρχίας, όπου η γυναίκα δεν θέλει αλλά δέχεται το σεξ ως παθητικός δεκτής παρά σαν ενεργητικό υποκείμενο.

Ίσως ακόμα να μην είμαστε μακριά από την περίφημη φράση του ΦΡΟΥΝΤ «εάν θέλετε να μάθετε για την επιθυμία της γυναίκας, ρωτήστε τους ποιητές» και όχι τους επιστήμονες... Πάντως, ένα κοινωνικό στερεότυπο είναι πως η γυναίκα μέσω του σεξ βλέπει ένα μακρινό μέλλον και όχι μια μοναδική στιγμιαία εκτόνωση με την οποία ο άνδρας είναι ήδη πολύ ευχαριστημένος.

Το πιο νέο στο γυναικείο οργασμό είναι μια ουσία που θα λειτουργεί περίπου όπως τα αντικαταθλιπτικά στον εγκέφαλο και που δεν σχετίζεται με το βιάγκρα του ανδρικού οργασμού, που απλώς υποβοηθά τον στυτικό μηχανισμό, εμπλουτίζοντας με αίμα τα σηραγγώδη σώματα.

Συμπερασματικά, θα λέγαμε πως ο άνδρας δέχεται μια μηχανική υποστήριξη στο σεξ, ενώ η γυναίκα θα δεχθεί μια πιο εγκεφαλική διέγερση από το φάρμακο.

zougla.gr

Γνωρίζουμε ότι η γυναικεία ανοργασμιά έχει τόσο σωματικά όσο και συναισθηματικά αίτια. Πολλές γυναίκες δεν γνωρίζουν αν διεγείρονται από την κλειτορίδα ή τον κόλπο, αυτό μπορεί μια γυναίκα να το ανακαλύψει μόνο αν πειραματιστή. Στην συνηθισμένη σεξουαλική πράξη είναι δύσκολο να ερεθιστεί η κλειτορίδα για αυτό πολλές γυναίκες που είναι καθαρά κλειτοριδικές δεν έχουν οργασμό. Όσο αφορά συναισθηματικά αίτια αυτά μπορεί να είναι άγχος, φόβος, ανασφάλεια για την σεξουαλική πράξη, απέχθεια για τον σύντροφο και πολλά άλλα. Αν η γυναίκα δεν ερεθιστεί συναισθηματικά δύσκολα θα έχει οργασμό και ο συναισθηματικός ερεθισμός έρχεται όταν υπάρχει επιθυμία για σεξουαλική επαφή και έλξη προς τον σύντροφο. Ορμονικά η γυναίκα έχει αυξημένη επιθυμία για σεξουαλική επαφή τις μέρες προς το τέλος και αμέσως μετά την περίοδο, εκείνες τις μέρες είναι πολύ πιθανότερο να έχει οργασμούς με ένα σύντροφο που νιώθει έλξη για αυτόν. Περισσότερα www.soleas.eu

Προσθήκη νέας απάντησης