Υποβλήθηκε από psilos την Σάβ, 11/10/2014 - 20:52.
Το γάλα βράζει περίπου σε θερμοκρασία 101 βαθμών Κελσίου, αλλά αρχίζει να φουσκώνει στους 80 βαθμούς Κελσίου. Επικρατεί όμως η συνήθεια να κατεβάζουμε το γάλα από τη φωτιά όταν αρχίζει να φουσκώνει, ενώ θα πρέπει να ελαττώνουμε τη φωτιά και να συνεχίζουμε το βράσιμό του. Με αυτό τον τρόπο, θα μπορέσουμε να επιτύχουμε τον πραγματικό βρασμό, που θα πρέπει να παραταθεί για πέντε λεπτά περίπου. Μόνο τότε είναι σίγουρο ότι καταστράφηκαν τα σπορογόνα μικρόβια και η μικροβιακή χλωρίδα που αλλοιώνει το γάλα, όταν αυτό δεν έχει παστεριωθεί.
Για να μας αναφέρετε οποιοδήποτε πρόβλημα (σφάλμα, ανακρίβεια, θέμα που αφορά πνευματικά δικαιώματα κ.τ.λ.) σχετικά με αυτή την καταχώρηση, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας.
Απαντήσεις
Το γάλα βράζει περίπου σε
Το γάλα βράζει περίπου σε θερμοκρασία 101 βαθμών Κελσίου, αλλά αρχίζει να φουσκώνει στους 80 βαθμούς Κελσίου. Επικρατεί όμως η συνήθεια να κατεβάζουμε το γάλα από τη φωτιά όταν αρχίζει να φουσκώνει, ενώ θα πρέπει να ελαττώνουμε τη φωτιά και να συνεχίζουμε το βράσιμό του. Με αυτό τον τρόπο, θα μπορέσουμε να επιτύχουμε τον πραγματικό βρασμό, που θα πρέπει να παραταθεί για πέντε λεπτά περίπου. Μόνο τότε είναι σίγουρο ότι καταστράφηκαν τα σπορογόνα μικρόβια και η μικροβιακή χλωρίδα που αλλοιώνει το γάλα, όταν αυτό δεν έχει παστεριωθεί.
Προσθήκη νέας απάντησης