Πότε βράζει το γάλα;


Στους πόσους βαθμούς βράζει το γάλα;

Απαντήσεις





Το γάλα βράζει περίπου σε θερμοκρασία 101 βαθμών Κελσίου, αλλά αρχίζει να φουσκώνει στους 80 βαθμούς Κελσίου. Επικρατεί όμως η συνήθεια να κατεβάζουμε το γάλα από τη φωτιά όταν αρχίζει να φουσκώνει, ενώ θα πρέπει να ελαττώνουμε τη φωτιά και να συνεχίζουμε το βράσιμό του. Με αυτό τον τρόπο, θα μπορέσουμε να επιτύχουμε τον πραγματικό βρασμό, που θα πρέπει να παραταθεί για πέντε λεπτά περίπου. Μόνο τότε είναι σίγουρο ότι καταστράφηκαν τα σπορογόνα μικρόβια και η μικροβιακή χλωρίδα που αλλοιώνει το γάλα, όταν αυτό δεν έχει παστεριωθεί.



Προσθήκη νέας απάντησης