Πότε αλλάζει η ώρα;


Κατηγορίες: 
Θέματα: 

Απαντήσεις

Η ώρα αλλάζει 2 φορές τον χρόνο, την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου και την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου. Την τελευταία κυριακή του Μαρτίου στις 03:00 πάμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά και την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου στις 04:00 μία ώρα πίσω.

Για το 2011, την Κυριακή στις 27 Μαρτίου 2011 στις 03:00 τα ξημερώματα (μετά το σαββατόβραδο για να μην μπερδευτείτε) πρέπει να αλλάξετε τα ρολόγια σας να δείχνουν 04:00. Αυτό σημαίνει ότι θα χάσετε 1 ώρα ύπνο...

Επίσης, στις 4 το πρωί της Κυριακής 30 Οκτωβρίου 2011, οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω, δηλαδή να δείξουν 3 το πρωί προσφέροντάς μας μία επιπλέον ώρα ύπνου.

Για το 2012 (θερινή), την Κυριακή στις 25 μαρτίου 2012 στις 03:00 τα ξημερώματα (πάμε μία ώρα μπροστά)
Για το 2012 (χειμερινή), την Κυριακή στις 28 Οκτωβρίου 2012 στις 04:00 τα ξημερώματα (πάμε μία ώρα πίσω)

Δείτε και γιατί αλλάζει η ώρα;

Για το 2016 η ώρα αλλάζει στη χειμερινή, την Κυριακή στις 28 Οκτωβρίου 2012 στις 04:00 τα ξημερώματα (πάμε μία ώρα πίσω)ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΙΟ ΝΩΡΙΣ?????Όχι ανώνυμε, δεν μπορούμε να την αλλάξουμε πιο νωρίς... Κι αυτό γιατί θα καταστρέψουμε το χωροχρονικό συνεχές δημιουργώντας ένα time paradox του οποίου συνέπεια θα είναι μια σκουληκότρυπα(wormhole) σε παράλληλο σύμπαν...
ΑΚΟΥΣ ΤΙ ΡΩΤΗΣΕΣ ΠΑΛΙΚΑΡΑ ΜΟΥ???χαχαχαχα κάλα του είπες!!!!Xaxaxaxaxaxaxaxa pe8ana !!Γιατί όμως αλλάζει η ώρα;Η πρακτική να αλλάζει η ώρα διεθνώς βασίζεται στη λογική του daylight saving time (με αυτή την ονομασία θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες στο internet). Αλλάζουμε την ώρα για να μπορούμε να εξοικονομούμε ώρα ηλιακού φωτός. Τους Εαρινούς και Θερινούς μήνες είναι γνωστό ότι υπάρχει ηλιοφάνεια για το μεγαλύτερο κομμάτι της ημέρας μετά την Εαρινή Ισημερία. Για να υπάρχει καλύτερη εργασιακή εκμετάλλευση και εξοικονόμηση ηλεκτρικού ρεύματος κάνουμε αυτή την αλλαγή κάθε χρόνο για να κερδίσουμε την 1 αυτή ώρα ηλιοφάνειας που ισούται θεωρητικά με 1 ώρα αύξηση στην παραγωγικότητα.Mporeis vre mpoufe na valeis ksipnitiri 1 wra argotera apo ayti p thes na ksipniseis.

Den xreiazetai na ksipniseis stis 3 na to allakseis.

Ase p ta perisotera kinita-ksipnitiria allazoun apo mona tous pleon.

Mono ta palias texnologias pleon dn exoun ayto to sistima.

Προσθήκη νέας απάντησης