Πως θα βρω το σωστό νούμερο σουτιέν;


Κατηγορίες: 

Απαντήσεις

Το σουτιέν ή στηθόδεσμος έχει γίνει ένα ακόμα αντικείμενο μόδας και λίγες πολύ λίγες γυναίκες ασχολούνται με το να βρούν το σωστό νούμερο και cup στο σουτιέν.

Φωτ. 2 Μέτρησε σωστά

Σε έρευνα που έγινε για λογαριασμό της ιαπωνικής εταιρείας γυναικείων εσώρουχων Wacoal, απέδειξε πως σχεδόν 90 εκατομμύρια γυναίκες ηλικίας άνω των 18 φοράνε το λάθος νούμερο σουτιέν. Η πλειονότητα δηλαδή και πιο συγκεκριμένα 8 στις 10 γυναίκες ζουν στο σκοτάδι της λάθος επιλογής σουτιέν! Διάβασε παρακάτω πως ακριβώς πρέπει να επιλέξεις το σουτιέν σου έτσι ώστε να είναι ιδανικό για το δικό σου στήθος.

Βήμα πρώτο: ξεκίνησε μετρώντας την περιφέρεια του θώρακα, δηλαδή εκεί που τελειώνει το σουτιέν ακριβώς. Κάνε μια εκπνοή και κράτησε την μεζούρα σφιχτά, όχι όμως τόσο σφιχτά που να σε ενοχλεί. Η μεζούρα πρέπει να είναι παράλληλη με το πάτωμα.

Φωτ.3 Το σωστό CUP φαίνεται από το υπόλοιπο της αφαίρεσης της περιφέρειας του θώρακα από την περιφέρεια του στήθους. Φωτ.4: Κάνε κλικ στον πίνακα, για να τον δεις καλύτερα.

Εφόσον μετράς σε εκατοστά, ο αριθμός που βλέπεις είναι το μέγεθος του σουτιέν σου, π.χ. 65, 70, 75 κ.λπ. Αν είσαι κάπου ενδιάμεσα ανέβα ή κατέβα προς το πλησιέστερο μέγεθος. Π.χ. αν η περιφέρεια του θώρακα σου είναι 73 ή 74 εκ. πας στο νούμερο 75, αν είναι 71 ή 72 πας στο νούμερο 70.

Βήμα δεύτερο: μέτρησε την περιφέρεια του στήθους σου στην ίδια λογική, με την μεζούρα όχι πολύ σφιχτή στο ύψος της θηλής (δεν πρέπει να πιέζεις το στήθος προς τα μέσα) και παράλληλη με το έδαφος, δηλαδή στο ίδιο ύψος από το πάτωμα γύρω-γύρω.

Δες και την φωτο Νο2 για να δεις πού ακριβώς πρέπει να μετρήσεις.

Βήμα τρίτο: αφαίρεσε τον αριθμό της περιφέρειας του θώρακα από τον αριθμό της περιφέρειας του στήθους σου: το υπόλοιπο της αφαίρεσης δείχνει το μέγεθος του cup σου. Τώρα, κοίτα τη φωτο Νο3 και βρες ποιο ταιριάζει σε σένα.

Παράδειγμα:

Περιφέρεια θώρακα = 75 εκ.
Περιφέρεια στήθους = 93 εκ.
Αφαίρεση: 93 - 75 = 18

Αποτέλεσμα: Βάσει του πίνακα (φωτο 3), το σωστό σουτιέν για σένα είναι το 75D.

Βέβαια στην αναζήτηση του κατάλληλου σουτιέν πολλά στραβά μπορεί να σου τύχουν, γι' αυτό έχε στο νου σου τα παρακάτωέτσι ώστε να μπορείς να τα αντιμετωπίσεις:

Προβλήματα λάθος εφαρμογής

1. Σημάδια από τις τιράντες: προσπάθησε να χαλαρώσεις λίγο τις τιράντες σου, ή απλά επίλεξε ένα πιο ενισχυμένο σουτιέν με πιο φαρδιές τιράντες που μπορείς να προσθέτεις και να αφαιρείς όποτε θέλεις.

2. Τιράντες που "πέφτουν": πρέπει να σφίξεις τις τιράντες σου ή να κατέβεις ένα μέγεθος σε cup(θήκη).

3. Ζαρωμένες θήκες : επίλεξε ένα μέγεθος cupμικρότερο.

4. Ξεχαρβαλωμένη μπανέλα: πέταξε το σουτιέν άμεσα. Το σιδεράκι ή πλαστικό που έχει μέσα η μπανέλα για να στηρίζει το στήθος είναι εμφανές πως έχει χαλάσει. Και όχι μόνο δεν στηρίζει σωστά το στήθος αλλά μπορεί να προκαλέσει ατύχημα, καρφώνοντάς σε σε ανύποπτη στιγμή.

5. Το πίσω μέρος σου ανεβαίνει προς την πλάτη: πρέπει να κατέβεις ένα νούμερο στο σουτιέν και ν' ανέβεις ένα νούμερο στη θήκη.

6. Το λάστιχο σου αφήνει σημάδι: πρέπει είτε να χαλαρώσεις το κούμπωμα, είτε ν' ανέβεις ένα νούμερο στο σουτιέν και να κατέβεις ένα νούμερ στο cup.

7. Το στήθος σου ξεχειλίζει από πάνω: πρέπει ν' ανέβεις ένα νούμερο στο cup.

8. Το σουτιέν σου αφήνει σημάδι στο πάνω μέρος του στήθους: πρέπει ν' ανέβεις ένα νούμερο στο cup.

9. Νιώθεις πόνο ή ενόχληση στο πλάι του στήθους: οι συγκεκριμένες θήκες είναι πολύ στενές για σένα. Ακόμη κι αν το μέγεθος είναι σωστό, πρέπει ν' αλλάξεις σχέδιο σουτιέν.

Προσοχή: όταν έχεις μεγάλες αυξομειώσεις βάρους, αλλάζει και το νούμερο που σου ταιριάζει, γι' αυτό και πρέπει να αλλάζεις αναλόγως και το σουτιέν σου.

Αφού βρεις το σωστό μέγεθος για σένα είσαι (σχεδόν) έτοιμη, καθώς μην ξεχνάς πως υπάρχουν μικρές διαφορές από μάρκα σε μάρκα, από σχέδιο σε σχέδιο ακόμη και της ίδιας εταιρείας, αλλά και από υλικό σε υλικό. Επίσης, υπάρχουν αρκετές διαφορές αναλόγως με τη χώρα προέλευσης (δες τον πίνακα στη φωτογραφία Νο4 με τις διαφορές από χώρα σε χώρα), αφού άλλοι μετράνε σε ίντσες, άλλοι σε εκατοστά και μετατρέπουν τους αριθμούς με διαφορετικό τρόπο. Οπότε, για να είσαι σίγουρη ότι διάλεξες το σωστό καλό είναι να δοκιμάζεις πάντα το σουτιέν σου πριν φτάσεις μέχρι το ταμείο!

womenonly.grΠροσθήκη νέας απάντησης