Υποβλήθηκε από maraki3 την Πέμ, 20/06/2013 - 09:19.
Κοτόπουλο λεμονάτο
Υλικά
Για 2-4 άτομα
1/2 κούπα χυμό λεμονιού
2 κιλά πατάτες σε κομμάτια (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι
ρίγανη
1 κούπα λάδι
1 κοτόπουλο σε μερίδες
Εκτέλεση
Ζεστάνετε το λάδι μια σε κατσαρόλα σε δυνατή θερμοκρασία, ρίχνετε μέσα τα κομμάτια του κοτόπουλου και σοτάρετε τα καλά, απ' όλες τις πλευρές.
Προσθέτετε το χυμό λεμονιού, τις πατάτες, αλάτι, πιπέρι και λίγη ρίγανη. Ρίξτε 1 κούπα ζεστό νερό, σκεπάστε και σιγοβράστε για περίπου 60 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν οι πατάτες και το κοτόπουλο και το φαγητό να μείνει με λίγη σάλτσα.
Αν θέλετε, τηγανίστε ελαφρά τις πατάτες και βάλτε τις στην κατσαρόλα, όταν το κοτόπουλο είναι μισοέτοιμο, 15 λεπτά περίπου πριν το κατεβάσετε από τη φωτιά.
Με το τηγάνισμα, οι πατάτες δε λιώνουν στο βράσιμο και γίνονται πιο νόστιμες.
Για να μας αναφέρετε οποιοδήποτε πρόβλημα (σφάλμα, ανακρίβεια, θέμα που αφορά πνευματικά δικαιώματα κ.τ.λ.) σχετικά με αυτή την καταχώρηση, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας.
Απαντήσεις
Κοτόπουλο
Κοτόπουλο λεμονάτο
Υλικά
Για 2-4 άτομα
1/2 κούπα χυμό λεμονιού
2 κιλά πατάτες σε κομμάτια (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι
ρίγανη
1 κούπα λάδι
1 κοτόπουλο σε μερίδες
Εκτέλεση
Ζεστάνετε το λάδι μια σε κατσαρόλα σε δυνατή θερμοκρασία, ρίχνετε μέσα τα κομμάτια του κοτόπουλου και σοτάρετε τα καλά, απ' όλες τις πλευρές.
Προσθέτετε το χυμό λεμονιού, τις πατάτες, αλάτι, πιπέρι και λίγη ρίγανη. Ρίξτε 1 κούπα ζεστό νερό, σκεπάστε και σιγοβράστε για περίπου 60 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν οι πατάτες και το κοτόπουλο και το φαγητό να μείνει με λίγη σάλτσα.
Αν θέλετε, τηγανίστε ελαφρά τις πατάτες και βάλτε τις στην κατσαρόλα, όταν το κοτόπουλο είναι μισοέτοιμο, 15 λεπτά περίπου πριν το κατεβάσετε από τη φωτιά.
Με το τηγάνισμα, οι πατάτες δε λιώνουν στο βράσιμο και γίνονται πιο νόστιμες.
Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά
sidagi.gr
Προσθήκη νέας απάντησης