Πως να καθαρίσω το λεκέ από σαμπάνια στα ρούχα;


Κατηγορίες: 

Απαντήσεις

 

Ανθεκτικά ρούχα
Τρίψτε το λεκές σαμπάνια με ζεστό νερό και έπειτα μουλιάστε το ρούχο σε ζεστό νερό με λεμόνι. Στη συνέχεια, πλένετε το ρούχο σας με ένα ενζυματικό απορρυπαντικό. Για λευκά ρούχα χρησιμοποιήστε ενζυματικό απορρυπαντικό με χλωρίνη.

Χρωματιστά ρούχα
Πασπαλίστε αλεύρι στο λεκέ και αφαιρέστε τυχών υπολείμματα με μια μαλακή βούρτσα. Στη συνέχεια πλένετε το ρούχο κανονικά στο πλυντήριο σύμφωνα με τις οδηγίες του ρούχου σας.

Εάν ο λεκές είναι παλιός: Νοτίστε το λεκέ με γλυκερίνη πριν την έναρξη της ανωτέρω διαδικασίας. Στη συνέχεια, πλένετε το ρούχο σας με ένα ενζυματικό απορρυπαντικό. Για λευκά ρούχα χρησιμοποιήστε ενζυματικό απορρυπαντικό με χλωρίνη.

Μάλλινα ρούχα
Πασπαλίστε το συντομότερο δυνατόν αλάτι στο λεκέ. Στη συνέχεια πλένετε το ρούχο ως συνήθως αλλά προσθέτοντας 8% αδιάλυτο αμμωνία. Τελικά ξεπλένετε με άφθονο νερό.

Εάν ο λεκές επιμένει, πασπαλίστε το λεκέ με αλεύρι και στη συνέχεια πλένετε ξανά το ρούχο.

Μεταξωτά ρούχα
Πασπαλίστε το λεκέ με αλεύρι, μαγειρική σόδα ή άλλο απορροφητικό υλικό που έχετε στην διάθεσή σας. Αφήστε αυτό το να στεγνώσει και αφαιρέστε τυχών υπολείμματα με μια μαλακή βούρτσα. Στη συνέχεια πλένετε το ρούχο σας ως συνήθως.

lekedes.grΠροσθήκη νέας απάντησης