Πως να καθαρίσω το λεκέ από βαζελίνη στα ρούχα;


Κατηγορίες: 

Απαντήσεις

Λεκέδες από λίπος εξαφανίζονται συνήθως όταν το ρούχο πλένεται στους 60 βαθμούς και άνω.

Εάν το ρούχο σας δεν ανέχεται τόσο υψηλές θερμοκρασίες: Νοτίστε το λεκέ με άχρωμο απορρυπαντικό πιάτων και αφήστε το για 5-6 ώρες. Στη συνέχεια πλένετε το ρούχο σας στο πλυντήριο σύμφωνα με τις οδηγίες του ρούχου.

Αν ο λεκές είναι επίμονος, μπορείτε να δοκιμάσετε τα εξής:

Πασπαλίστε αλεύρι σίκαλης στο λεκέ. Αφήστε το αλεύρι να απορροφήσει και να στεγνώσει τη βαζελίνη και έπειτα βουρτσίστε το λεκέ. Ξεπλύνετε με κρύο νερό και στη συνέχεια πλένετε το λεκέ με ζεστό νερό. Τρίψτε τον επίμονο λεκέ με υγρό σαπούνι με ένζυμα και βάλτε το ρούχο σε μια πλαστική σακούλα, την οποία σφραγίζετε για αρκετές ώρες. Στη συνέχεια πλένετε το ρούχο στο πλυντήριο στην υψηλότερη επιτρεπόμενη θερμοκρασία. Για τα λευκά ρούχα χρησιμοποιείτε ενζυματικό απορρυπαντικό με χλωρίνη.

Εάν το ρούχο σας είναι μεταξωτό τρίψτε αμέσως το λεκέ με οινόπνευμα. Επίσης μπορείτε να πασπαλίσετε αλεύρι σίκαλης στο λεκέ, έπειτα να καλύψετε το σημείο με απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια να σιδερώσετε το σημείο προσεκτικά. Εάν το μεταξωτό σας ρούχο είναι μαύρο τρίβετε το λεκέ με αδιάλυτη αμμωνία 8%. Στη συνέχεια σιδερώνετε το ρούχο σας μεταξύ δύο πετσέτες.

lekedes.grΠροσθήκη νέας απάντησης