Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες και τις τσιγαρίζουμε με τον κιμά και τα κρεμμυδάκια. Στη συνέχεια, προσθέτουμε και το μισό βούτυρο. Ανοίγουμε το φύλλο και ξεκινάμε να γεμίζουμε την πίτα.
Κάθε δύο φύλλα που στρώνουμε, ρίχνουμε τις κομμένες μελιτζάνες με τον κιμά και τα κρεμμύδια. Συγχρόνως χτυπάμε τα αυγά και τρίβουμε το κεφαλοτύρι. Τα ρίχνουμε κι αυτά μέσα στο μείγμα του κιμά.
Προσθέτουμε λάδι και με το υπόλοιπο βούτυρο, βουτυρώνουμε κάθε φύλλο. Προσθέτουμε πιπέρι, κανέλα και λίγο αλάτι. Βουτυρώνουμε και το τελευταίο φύλλο και βάζουμε την πίτα να ψηθεί για 35 λεπτά σους 180 βαθμούς.
Σερβίρουμε μαζί με σουβλάκια κρέατος ανάμικτα στα κάρβουνα!
Για να μας αναφέρετε οποιοδήποτε πρόβλημα (σφάλμα, ανακρίβεια, θέμα που αφορά πνευματικά δικαιώματα κ.τ.λ.) σχετικά με αυτή την καταχώρηση, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας.
Απαντήσεις
Πίτα με μελιτζάνα και
Πίτα με μελιτζάνα και κιμά
Υλικά
Για 4-6 άτομα
1 κιλό φύλλο σφολιάτας
1 κιλό μελιτζάνες
Μισό κιλό κιμά
4 αυγά
2 κρεμμύδια
160 γρ. κεφαλοτύρι
100 γρ. βούτυρο
Κανέλα
Αλάτι
Πιπέρι
Λάδι
Εκτέλεση
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες και τις τσιγαρίζουμε με τον κιμά και τα κρεμμυδάκια. Στη συνέχεια, προσθέτουμε και το μισό βούτυρο. Ανοίγουμε το φύλλο και ξεκινάμε να γεμίζουμε την πίτα.
Κάθε δύο φύλλα που στρώνουμε, ρίχνουμε τις κομμένες μελιτζάνες με τον κιμά και τα κρεμμύδια. Συγχρόνως χτυπάμε τα αυγά και τρίβουμε το κεφαλοτύρι. Τα ρίχνουμε κι αυτά μέσα στο μείγμα του κιμά.
Προσθέτουμε λάδι και με το υπόλοιπο βούτυρο, βουτυρώνουμε κάθε φύλλο. Προσθέτουμε πιπέρι, κανέλα και λίγο αλάτι. Βουτυρώνουμε και το τελευταίο φύλλο και βάζουμε την πίτα να ψηθεί για 35 λεπτά σους 180 βαθμούς.
Σερβίρουμε μαζί με σουβλάκια κρέατος ανάμικτα στα κάρβουνα!
Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά
sidagi.gr
Προσθήκη νέας απάντησης