Υποβλήθηκε από maraki3 την Δευ, 03/06/2013 - 15:32.
Πανακότα σοκολάτας με παγωτό
Υλικά
Για 2-4 άτομα
4 φύλλα ζελατίνης
150 ml γάλα πλήρες
150 ml κρέμα γάλακτος
4 κουταλιές της σούπας γεμάτες σκόνη σοκολάτα ή κακάο
2 κουταλιές παγωτό καϊμάκι για το γαρνίρισμα
σιρόπι φράουλας για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Αφήνουμε τα φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν σε λίγη ποσότητα από το γάλα. Τα ζεσταίνουμε ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν.
Ρίχνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος, το κακάο σε μια μικρή κατσαρόλα. Προσθέστε τη ζελατίνη. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι η ζελατίνη να διαλυθεί. Το μείγμα πρέπει να είναι ζεστό αλλά όχι να βράσει.
Χύνετε το μείγμα σε 2 καλούπια μεγάλα ή σε μικρότερα. Βάζετε στο ψυγείο για 5-6 ώρες ή για όλη τη νύχτα.
Σερβίρετε με μια μπάλα παγωτό καϊμάκι και σιρόπι φράουλας.
Για να μας αναφέρετε οποιοδήποτε πρόβλημα (σφάλμα, ανακρίβεια, θέμα που αφορά πνευματικά δικαιώματα κ.τ.λ.) σχετικά με αυτή την καταχώρηση, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας.
Απαντήσεις
Πανακότα σοκολάτας με
Πανακότα σοκολάτας με παγωτό
Υλικά
Για 2-4 άτομα
4 φύλλα ζελατίνης
150 ml γάλα πλήρες
150 ml κρέμα γάλακτος
4 κουταλιές της σούπας γεμάτες σκόνη σοκολάτα ή κακάο
2 κουταλιές παγωτό καϊμάκι για το γαρνίρισμα
σιρόπι φράουλας για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Αφήνουμε τα φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν σε λίγη ποσότητα από το γάλα. Τα ζεσταίνουμε ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν.
Ρίχνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος, το κακάο σε μια μικρή κατσαρόλα. Προσθέστε τη ζελατίνη. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι η ζελατίνη να διαλυθεί. Το μείγμα πρέπει να είναι ζεστό αλλά όχι να βράσει.
Χύνετε το μείγμα σε 2 καλούπια μεγάλα ή σε μικρότερα. Βάζετε στο ψυγείο για 5-6 ώρες ή για όλη τη νύχτα.
Σερβίρετε με μια μπάλα παγωτό καϊμάκι και σιρόπι φράουλας.
Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά
sidagi.gr
Προσθήκη νέας απάντησης