Πως να φτιάξω νηστίσιμο κέικ με σταφίδες και πορτοκάλι;


Απαντήσεις





Νηστίσιμο κέικ με σταφίδες και πορτοκάλι

Νηστίσιμο κέικ με σταφίδες και πορτοκάλι

Υλικά

Για 4-6 άτομα

1/2 κούπα σταφίδες μαύρες ή ξανθές
1/2 κούπα καρύδια, χοντροαλεσμένα
1/2 κούπα εκλεκτό ελαιόλαδο
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
1/4 κούπας κονιάκ ή βότκα ή ρούμι
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
1 κούπα ζάχαρη
2 1/2 κούπες αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές του γλυκού  μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά του γλυκού σόδα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα.

Σε άλλο σκεύος ανακατέψτε τις σταφίδες με τα καρύδια και 1 κουταλιά αλεύρι.

Στη συνέχεια στο κάδο του μίξερ ρίχνετε το λάδι, το χυμό, το κονιάκ, το ξύσμα και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε ση μεσαία σκάλα μέχρι να πήξουν και ν' ασπρίσουν.

Αδειάστε το μίγμα στο μπολ με το αλεύρι κι ανακατέψτε μ' ένα κουτάλι να ενωθούν τα υλικά. Βουτυρώστε καλά μια φόρμα που να χωράει 8 κούπες νερό.

Ρίξτε στον πάτο της φόρμας λίγο από το μείγμα της ζύμης και στο υπόλοιπο ανακατέψτε τα καρύδια και τις σταφίδες.

Αδειάστε το μείγμα στη φόρμα επάνω από το σκέτο μίγμα που βάλατε προηγουμένως.

Έτσι δεν κινδυνεύουν να πάνε οι σταφίδες στον πάτο και να κολλήσουν.

Ψήστε το κέικ 1 ώρα στους 175 βαθμούς Κελσίου. Αφήστε το να σταθεί 1 ώρα και ξεφορμάρετέ το.

Συνοδέψτε το κέικ με μαύρο τσάι με ρούμι και μυρωδικά.

Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

sidagi.gr



Προσθήκη νέας απάντησης