Πώς η υπέρυθρη θέρμανση στεγνώνει την υγρασία των τοίχων;


Κατηγορίες: 

Απαντήσεις

Η διαδικασία ακολουθεί έναν πολύ απλό φυσικό νόμο.

Η υγρασία που είναι σε αέρια μορφή, υγροποιείται και μεταφέρεται, στο πιο ψυχρό σώμα.

Στην περίπτωση των συμβατικών συστημάτων, που θερμαίνουν αέρα, τα πιο κρύα στοιχεία, είναι οι τοίχοι και τα υπόλοιπα δομικά στοιχεία. Άρα η υγροποίηση γίνεται εκεί, ενώ η ατμόσφαιρα ξεραίνεται, και δημιουργείται δυσφορία. Κάποιες φορές μάλιστα είναι πολύ υγρή, όταν το όριο κορεσμού των δομικών στοιχείων, έχει ξεπεράσει την δυνατότητα του να αποθηκεύει υγρασία, τότε εκπνέεται συνεχώς στην ατμόσφαιρα σε ποσότητες ανώτερες από τα επιτρεπτά όρια.

Με το σύστηματα υπέρυθρης θέρμανσης τα πράγματα λειτουργούν ακριβώς αντίθετα. Ο αέρας είναι το ψυχρό στοιχείο, οπότε συνεχώς η υγρασία, μεταφέρεται από τους τοίχους (το θερμότερο σώμα), στον αέρα (το ψυχρότερο σώμα). Αυτή η υγρασία είναι πάντα ωφέλιμη, διότι η ποσότητα της που προέρχεται από στεγνούς τοίχους, είναι πάντα μικρή και ευπρόσδεκτη.

Εκτός και αν οι τοίχοι είναι πολύ υγροί οπότε τον πρώτο καιρό μέχρι να στεγνώσουν, χρειάζονται συχνοί αερισμοί, η ακόμη και συνεχείς, με ένα μικρό παράθυρο η χαραμάδα ανοιχτή (αν υπάρχει κλιματιστικό, το πρώτο διάστημα λίγων ημερών, βάλτε το να λειτουργεί στην αφύγρανση).

Όμως υπάρχει και ένας δεύτερος βασικός λόγος, που στεγνώνει η υγρασία των τοίχων.

Τα υλικά έχουν την ιδιότητα, να απορροφούν σε βάθος, την υπέρυθρη ακτινοβολία και αυτονόητα να στεγνώνουν (ακριβώς το ίδιο, που γίνεται με τον Ήλιο).

Εδώ να σημειώσουμε, πως για στέγνωμα της υγρασίας, άλλος τρόπος δεν υπάρχει. Ρωτήστε οποιονδήποτε τεχνικό η εργολάβο, να σας μιλήσει για το αξεπέραστο αυτό πρόβλημα, στις νεόκτιστες οικοδομές.

Όχι όμως τώρα πια. Τώρα, που μας δίνεται η υπέρυθρη τεχνολογία.Προσθήκη νέας απάντησης