Πως δαιμονίζεται κάποιος;


Απαντήσεις

Αυτό που πολλοί δεν κατανοούν, είναι ότι δεν μπορεί να υπάρξει δαιμονισμός έτσι στα καλά καθούμενα! Το θύμα θα πρέπει να είναι αρκετά αδύναμο πνευματικά ώστε να μπορέσει ο δαίμονας να το καταλάβει. Θα πρέπει να υπάρχει ένα έντονο συναίσθημα κατωτερότητας, ματαιότητας, εγκατάλειψης, κατάθλιψης κλπ. και συχνά, έχει παραδοθεί τόσο πολύ από την ζωή, που δεν κάνει καν τον κόπο να παλέψει τον δαίμονα που προσπαθεί να το καταλάβει.

Ο δαίμονας που γυρεύει να καταλάβει έναν άνθρωπο, είναι κατά κανόνα αδύναμος, χαμηλά στην δαιμονική ιεραρχία, (συνήθως τους αποκαλούμε «ρουφήχτρες» ή «μυζητήρες») που εκμεταλλεύεται την αδυναμία του θύματος για να του ρουφήξει και αυτήν την ελάχιστη ενέργεια που του έχει απομείνει και για να μπορέσει να υπάρξει στην δική μας υλική διάσταση οικειοποιούμενος το σώμα του θύματος.

Ένας άλλος τρόπος για να υπάρξει δαιμονική κατάληψη, είναι όταν οι νεόφυτοι της Τέχνης, οικειοθελώς καλούν κάποια οντότητα να τους καταλάβει και μετά δεν γνωρίζουν πώς να την ελέγξουν. Αυτό συμβαίνει συχνά με ημιμαθής της Τέχνης, που δεν έκαναν τον κόπο να μάθουν σωστά όλη την διαδικασία κατάληψης. Η έλλειψη γνώσης, η δυνατή επιθυμία για αποτελέσματα και για δύναμη, τους κάνουν απρόσεχτους και αντί για την επιθυμητή οντότητα που θέλουν να επικαλεστούν, καταλήγουν καταβλημένοι από δαίμονα «ρουφήχτρα» ή αλλιώς "μυζητήρα".

Άπαξ και εμφανιστεί ο δαίμονας, είναι πιθανό να πείσει τον νεόφυτο ότι δεν πρόκειται να φύγει. Κάτι που φυσικά είναι ψέμα, αλλά ο νεόφυτος συχνά πανικοβάλλεται, δεν μπορεί να σκεφτεί καθαρά, αποδυναμώνεται, και έτσι ο δαίμονας έχει πλέον αναλάβει κυριαρχία.

Έχει επίσης συμβεί, ο νεόφυτος να νομίζει ότι έχει διώξει τον δαίμονα, αλλά αργότερα να αρχίζει να παρουσιάζει τα συμπτώματα κατάληψης.

Δαιμονισμός επίσης μπορεί να υπάρξει όταν κάποιος Μύστης των Σκοτεινών Τεχνών, επικαλεστεί δαίμονα να καταλάβει κάποιο συγκεκριμένο άτομο με σκοπό συνήθως την εκδίκηση. Αυτό όμως δεν είναι κάτι εύκολο να συμβεί, απαιτεί εμπειρία όπως επίσης και μια αρκετά μεγάλη χρονική περίοδο κατά την οποία ο Σκοτεινός Μύστης θα προετοιμάσει το θύμα του κατάλληλα ώστε να είναι στην ψυχική κατάσταση την οποία μπορεί να συμβεί κατάληψη (κατάθλιψη κλπ). Εκτός λοιπόν από δύσκολο, εκτός από επικίνδυνο και για τον ίδιο τον Μύστη, είναι και πολύ χρονοβόρο.

Σε μερικές περιπτώσεις, γνωστά ψυχο-σωματικά προβλήματα όπως η σχιζοφρένεια ή το σύνδρομο των πολλαπλών προσωπικοτήτων, έχει διαγνωστεί από Ιερείς ως δαιμονισμός… κάτι φυσικά που δεν σχετίζεται καθόλου. Επαναλαμβάνω ότι ο δαιμονισμός είναι κάτι το καθόλου συνηθισμένο, και συχνά συμβαίνει να είναι πολύ προσωρινό, να μην διαρκεί πάνω από μερικές ώρες Κατά την διάρκεια των οποίων, σε αυτήν την περίπτωση, το θύμα συνήθως μοιάζει να είναι σε κόμμα, και η «πάλη» με τον δαίμονα και το θύμα γίνεται στο αστρικό πεδίο και όχι στο φυσικό! Και λόγω του ότι -όπως προανέφερα- ο δαίμονας που επιχειρεί να καταλάβει κάποιον είναι αδύναμος, δεν αποκλείεται το θύμα να καταφέρει να τον νικήσει.

από την "Νεφέλη"Προσθήκη νέας απάντησης