Ποιος είναι ο σωστός τρόπος χρήσης της πρέσας ισιώματος μαλλιών;


Κατηγορίες: 

Απαντήσεις

Ασχέτως με το εάν τα μαλλιά σας είναι λεπτά η χονδρά, πάντα λούζουμε με ενυδατικό σαμπουάν και χρησιμοποιούμε μια αντίστοιχη μάσκα, στεγνώνουμε τα μαλλιά μέχρι να φτάσουμε σε επίπεδο υγρασίας περίπου 20-30% και χρησιμοποιούμε ένα προϊόν ειδικό κατά της θερμότητας για πρέσα. Συνήθως είναι σε μορφή σπρέι ή κρέμας (προτιμήστε την κρεμώδη μορφή, είναι πιο ενυδατικό).

Εάν έχουμε λεπτή τρίχα φροντίζουμε να κρατάμε μια σταθερή, όχι πολύ υψηλή θερμοκρασία και ασκούμε μέτρια πίεση στα μαλλιά. Εάν πάλι έχουμε χονδρή τρίχα, χρησιμοποιούμε υψηλότερη θερμοκρασία και τοποθετώντας τα δάχτυλά μας πιο κοντά στις πλάκες, ασκούμε περισσότερη, αλλά σταθερή πίεση.

Δεν χρειάζεται να κάνουμε πολλές επαναλήψεις δεν πάμε για γράμμωση. Μax 2 επαναλήψεις, είναι αρκετές για να ισιώσουν τα μαλλιά μας αρκεί να γίνονται σε σταθερούς ρυθμούς και χωρίς βιασύνη. Καλό θα είναι να χρησιμοποιούμε μία λεπτή χτένα για να οδηγεί την κίνηση των μαλλιών και της πρέσας.

Τελειώνουμε προσθέτοντας 7-8 σταγόνες από το αγαπημένο μας αργανέλαιο για να διατηρήσουμε τα μαλλιά λαμπερά, υγιή και να αποτρέψουμε το φριζάρισμα .

Τα λάθη που κάνουν οι μαμάδες είναι ακόμα πιο σοβαρά. Εάν έχετε ένα κορίτσι στο σπίτι που δεν αφήνει την πρέσα από τα χέρια της, είναι γιατί δεν είχε την κατάλληλη εκπαίδευση προκειμένου να μάθει να χρησιμοποιεί σωστά αυτό τα εργαλείο.

Άρα πριν αγοράσετε πρέσα δώρο στην κόρη σας δείξτε το σωστό τρόπο χρήσης της.

Θοδωρής Οικονομάκης
Προσωπολόγος - Hairstylist educatorΠροσθήκη νέας απάντησης