Ποιος είναι ο Παργκαλί Ιμπραΐμ (Σουλεϊμάν ο μεγαλοπρεπής);


Κατηγορίες: 

ΑπαντήσειςΓια την ιστορία, ο Ιμπραήμ γεννήθηκε σε μια χριστιανική ελληνική, κοντά στην Πάργα της Ηπείρου (Ελλάδα).

Ήταν ο γιος ενός ναύτη από την Πάργα. Όταν ήταν παιδί ακόμα τον άρπαξαν οι πειρατές και τον πούλησαν ως σκλάβος στη Manisa Palace στη δυτική Ανατολία. Εκεί έγινε φίλος του πρίγκιπα Σουλεϊμάν, ο οποίος ήταν της ίδιας ηλικίας. Ο Ιμπραήμ έλαβε την εκπαίδευσή του στο Οθωμανικό δικαστήριο και έγινε πολύγλωσσος και πολυμαθής. Μετά την προσχώρηση του Σουλεϊμάν στο θρόνο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας το 1520, τιμήθηκε με διάφορες θέσεις, η πρώτη είναι η Falconer του Σουλτάνου. Ο Ιμπραήμ απέδειξε τις ικανότητές του σε πολλές διπλωματικές συναντήσεις και στρατιωτικές εκστρατείες, και προήχθη γρήγορα. Μετά το διορισμό του Μεγάλου Βεζύρη, ο Ιμπραήμ Πασάς συνέχισε να λαμβάνει επιπλέον διορισμούς και άλλους τίτλους από το σουλτάνο (όπως είναι ο τίτλος του Serasker).

Ο Ιμπραήμ Πασάς είχε πέσει θύμα της Χουρέμ.

μπλα... μπλα... μπλα...

Στην τούρκικη σειρά "Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής" που προβάλλεται από το κανάλι του ANT1, το ρόλο του Παργκαλί Ιμπραΐμ υποδύεται ο τούρκος ηθοποιός Οκάν Γιαλαμπίκ (Okan Yalabık). Ο Οκάν γεννήθηκε στιε 13 Δεκεμβρίου του 1978 στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας. Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 2000. Η πιο μεγάλη και πρόσφατη επιτυχία του είναι ο ρόλος του Ιμπραήμ Πασά στη σειρά "Σουλεϊμάν ο μεγαλοπρεπής", που του χορήγησε το βραβείο καλύτερου ηθοποιού το 2011.

Πόσα επεισόδια είναι το τούρκικο σήριαλ «Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής»
Cast και πληροφορίες των ηθοποιώνΜια ιστορική βιογραφία του Ιμπραήμ πασά κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό, με τίτλο "Ο έλληνας βεζίρης: έργα και ημέρες του Ιμπραήμ πασά"

http://www.aiora.gr/hester_jenkins_ibrahim/?lang=el

Προσθήκη νέας απάντησης