Ποιες θα είναι οι νέες τηλεοπτικές σειρές του Mega (2015-2016);


Ποιες θα είναι οι νέες ελληνικές σειρές που θα δούμε στους δέκτες μας από το κανάλι του MEGA;

Κατηγορίες: 

Απαντήσεις

Το «Κάτω Παρτάλι» είναι μια από τις δημοφιλέστερες σειρές των τελευταίων ετών, χαρίζοντας στο MEGA ιδιαίτερα υψηλά νούμερα τηλεθέασης. Αναμενόμενο, λοιπόν, οι υπεύθυνοι του καναλιού της Μεσογείων να επιθυμούν τη συνέχιση της σειράς.

Ο δημιουργός της σειράς, Λευτέρης Παπαπέτρου («Είσαι το ταίρι μου», «Εγκλήματα» κ.ά.), έχει ξεκινήσει ήδη να γράφει τα νέα επεισόδια με δύο προοπτικές: Των 8 και των 15 επεισοδίων.

Στην πρώτη περίπτωση εφόσον η πρεμιέρα της σειράς γίνει τον Οκτώβρη-Νοέμβρη, ενώ στη δεύτερη για τον Γενάρη του '16.

Απ' ό,τι μαθαίνουμε, τα νέα επεισόδια επιφυλάσσουν πολλές εκπλήξεις και ανατροπές που αναμένεται να καθηλώσουν το τηλεοπτικό κοινό, με το δημιουργό να τηρεί σιγή ιχθύος για όλα όσα θα συμβούν!

Το σίγουρο είναι ότι οι σουρεάλ καταστάσεις των ηρώων θα ξεκινήσουν από το μυστηριώδες χωριό και όχι από κάποιο νησί ή άλλη περιοχή, όπως έχει γραφτεί.

Οι υπεύθυνοι του καναλιού της Μεσογείων έχουν και δεύτερο «άσο» στο πρόγραμμά τους. Αναφερόμαστε στην «Εθνική Ελλάδος» διά χειρός του Γιώργου Καπουτζίδη και σκηνοθεσία του Αντώνη Αγγελόπουλου, αν και τα νούμερα τηλεθέασης ήταν άκρως ικανοποιητικά και δεν θύμιζαν αυτά του «Παρά πέντε», αλλά έλαβε αρκετές θετικές κριτικές.

Μπορεί ο δημιουργός να είναι αρνητικός στη δημιουργία επιπλέον επεισοδίων, αλλά βρέθηκε η καλύτερη λύση:

Εξοικονόμηση επεισοδίων. Ετσι τη σεζόν που προηγήθηκε είδαμε στις οθόνες μας τα 15 από τα 23 επεισόδια που έχουν συμφωνηθεί. Δηλαδή, απομένουν ακόμη 7 επεισόδια!

Σχεδόν σίγουρη θεωρείται και η παρουσία μιας νέας καθημερινής σειράς που έχει καταθέσει στο κανάλι ο Δημήτρης Αρβανίτης («Κλεμμένα όνειρα», «Δικαίωση» κ.ά.).

Πρόκειται για το «The Music Mall» που προγραμματίζεται να κάνει πρεμιέρα στο β΄ μισό της νέας σεζόν και θα μεταδίδεται τέσσερις φορές την εβδομάδα στην απογευματινή ζώνη.

Για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους συζητήσεις έχουν γίνει με τους: Κάτια Δανδουλάκη, Αλέξανδρο Σταύρου, Παναγιώτα Βλαντή, Αθηνά Οικονομάκου, Μέμο Μπεγνή, Ορέστη Τρίκα, Νίκη Γρανά, Κατερίνα Δημητρόγλου, Νικόλα Μπράβο, Στεφανία Γκουρνέλου κ.ά.

Ωστόσο, ο δημιουργός της σειράς πριν αναχωρήσει για την Ικαρία, όπου κάνει τις καλοκαιρινές διακοπές του, θέλησε να αποδεσμεύσει τους ηθοποιούς λόγω του «παγώματος» που έχει επέλθει. Πάντως ο ίδιος και οι συνεργάτες του έχουν ετοιμάσει τις μακέτες των σκηνικών, αλλά και το πλατό που θα στηθεί το εν λόγω εμπορικό κέντρο. Αρα, το μόνο που απομένει είναι με το που δοθεί το τελικό «πράσινο φως» να γίνει σχετική επαναδιαπραγμάτευση των όρων συνεργασίας και να ξεκινήσουν τα γυρίσματα.

Από την άλλη, οι υπεύθυνοι του καναλιού θέλουν να παραμείνουν πιστοί στις παραδόσεις τους και να παρουσιάσουν στο τηλεοπτικό κοινό ακόμη μια καθημερινή σειρά. Στο τραπέζι των συσκέψεων έχουν πέσει πολλές προτάσεις και ιδέες που αφορούν κυρίως διασκευές ξένων σειρών. Ανάμεσα σε αυτά είναι η δημοφιλής αργεντίνικη τηλενουβέλα «Montecristo: Love & revenge» (μτφ. «Μοντεκρίστο: Αγάπη & εκδίκηση») αλλά και το «Juana la virgen» (μτφ. «Χουάνα η παρθένα»). Αναφορικά με τη δεύτερη πρόταση, πολύ γνωστός παραγωγός έχει εξασφαλίσει ήδη τα δικαιώματα και θέλει να το μεταφέρει ως κωμωδία.

Από νέες ιδέες, στα σκαριά βρίσκεται η μεταφορά της γαλλικής οικογενειακής κωμωδίας «Fais pas ci, fais pas ca» (μτφ. «Μη το ένα, μη το άλλο») που έχει να κάνει με την «καλή» ανατροφή των παιδιών που προέρχονται από διαφορετικές οικογένειες.

Τη προσαρμογή του σεναρίου στα ελληνικά δεδομένα υπογράφει ο Αποστόλης Τσαούσογλου («Μοντέρνα οικογένεια», «Λάκης ο γλυκούλης» κ.ά.), ενώ τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Σπύρος Ρασιδάκης («Πίσω στο σπίτι», «Μοντέρνα οικογένεια» κ.ά.). Το όνομα της Μπέσυς Μάλφα και του Γεράσιμου Σκιαδαρέση ακούγονται πολύ έντονα για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους, χωρίς να τους έχει γίνει κάποια επίσημη πρόταση. Σκοπός των υπεύθυνων είναι η σειρά να προβάλλεται δύο φορές την εβδομάδα.

Τέλος, ο παραγωγός Τάσος Παπανδρέου έχει προτείνει στο κανάλι να αναβιώσουν αγαπημένες ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, όπως: «Μια τρελή, τρελή οικογένεια», «Ούτε γάτα ούτε ζημιά», «Κίτρινα γάντια», «Το δόλωμα» κ.ά. που θα αποτελούνται από 3-4 επεισόδια η κάθε μια. Την επιμέλεια των σεναρίων έχει αναλάβει ο Λευτέρης Παπαπέτρου, ενώ για τη σκηνοθεσία έχουν ακουστεί τα ονόματα των Σπύρου Ρασιδάκη-Νίκου Κρητικού. Να σημειωθεί ότι το «πράσινο φως» έχει δοθεί από τον Γενάρη του '15, αλλά υπάρχουν κάποιες οικονομικές εκκρεμότητες με τους χορηγούς.

http://www.i-diadromi.gr/2015/09/2015-2016_13.html#ixzz3oER22QxGΠροσθήκη νέας απάντησης