Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των αγορών από το διαδίκτυο;


Ποια είναι τα πλεονεκτήματα αλλά και ποια τα μειονεκτήματα των online αγορών, των αγορών προϊόντων δηλαδή που γίνονται από το διαδίκτυο.

Κατηγορίες: 

Απαντήσεις

Όλο και πιο πολύς κόσμος τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει τρόπο που αγοράζει προϊόντα καθώς πολλές φορές οι αγορές που κάνει γίνονται διαδικτυακά. Οι online αγορές παρουσιάζουν κάποια πλεονεκτήματα που τις κάνουν να υπερτερούν έναντι του παραδοσιακού τρόπου. Αυτά είναι κυρίως:

  • Ευκολία διαδικασίας αγοράς. Γίνεται εύκολα από την άνεση του σπιτιού, με μερικά κλικ από τον υπολογιστή ή τη φορητή συσκευή (smartphone, tablet), χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθείτε.
  • Τεράστια ποικιλία προϊόντων. Μπορεί κανείς να βρει πραγματικά τα πάντα, από μία καρφίτσα, μέχρι ελαστικά αυτοκινήτου.
  • Καλύτερες τιμές. Στο διαδίκτυο είναι πολύ εύκολο να βρεις το προιόν που θέλεις στην καλύτερη τιμή. Δύο δημοφιλείς ιστοσελίδες που θα σε βοηθήσουν να ανακαλύψεις την καλύτερη τιμή είναι το skroutz.gr και το bestprice.gr.
  • Πιο πολλές προσφορές και εκπτώσεις. Πολλά ηλεκτρονικά καταστήματα, εκτός από την περίοδο εκπτώσεων, δίνουν προσφορές και εκπτωτικά κουπόνια καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου.
  • Ιστοσελίδες που σε βοηθούν να βρεις αυτό που ψάχνεις. Είτε ψάχνεις για παπούτσια ή για ρούχα ή για κάποια ηλεκτρονική συσκευή, μπορείς να βρεις κάποιο κατάστημα που να πουλά αυτό που σε ενδιαφέρει. Μία τέτοια ιστοσελίδα είναι το dreamshop.gr.
  • Τρόποι πληρωμής. Η πληρωμή μπορεί να γίνει με πολλούς και διάφορους τρόπους. Αντικαταβολή, πιστωτική κάρτα, PayPal, κατάθεση σε τράπεζα, bitcoins κ.τ.λ.
  • Παράδοση στην πόρτα σας. Το προϊόν έρχεται κατευθείαν στο σπίτι σας μέσω κάποια μεταφορικής εταιρίας.

Υπάρχουν όμως και κάποια μειονεκτήματα των online αγορών που για κάποιους χρήστες είναι βασική αιτία για να πάνε μία βόλτα στα φυσικά καταστήματα. Τα δύο κυριότερα είναι:

  • Φυσική επίβλεψη προϊόντος. Στο φυσικό κατάστημα, βλέπεις, πιάνεις και δοκιμάζεις αυτό που θα αγοράσεις. Στο ηλεκτρονικό κατάστημα μπορείς να βρεις την αναλυτική περιγραφή και τα χαρακτηριστικά του, χωρίς προφανώς να είσαι σε θέση να το πιάσεις στα χέρια σου.
  • Αλλαγή προϊόντος. Αν αγοράσεις, για παράδειγμα, ένα ζευγάρι παπούτσια ή ένα φόρεμα και το νούμερο είναι λάθος, τότε θα πρέπει να το στείλεις πίσω μέσω εταιρίας courier για να σου το αλλάξουν. Εδώ όμως πρέπει να τονίσουμε ότι σχεδόν όλα τα e-shop, έχουν αναλυτικούς οδηγούς μεγέθους για να αποφεύγονται τέτοιου είδους λάθη.


Προσθήκη νέας απάντησης