Ποια είναι η υπόθεση της ταινίας "The Umbrellas of Cherbourg (1964)";


"Οι Ομπρέλες του Χερβούργου / Les parapluies de Cherbourg (1964)" υπόθεση;

Απαντήσεις

Μέρος πρώτο: Η αναχώρηση (Νοέμβριος 1957)
Ο Guy Foucher (Nino Castelnuovo), ένας 20χρονος Γάλλος μηχανικός αυτοκινήτων, είναι ερωτευμένος με τη 17χρονη Geneviève Emery (Catherine Deneuve), που ζει με τη χήρα μητέρα της, ιδιοκτήτρια ενός καταστήματος με ομπρέλες στο Χερβούργο. Οι δυο τους σχεδιάζουν κρυφά να παντρευτούν. Όταν το ανακοινώνει στη μητέρα της, εκείνη το απαγορεύει λέγοντας της ότι ο Guy είναι πολύ νέος και δεν έχει πάει καν στρατό. Έτσι ο Guy αποφασίζει να παρουσιαστεί στο στρατό. Το βράδυ πριν ο Guy αναχωρήσει για μια διετή θητεία στην Αλγερία, κάνει έρωτα με την Geneviève.

Μέρος δεύτερο: Η απουσία (Ιανουάριος 1958 - Απρίλιος 1958)
Η Geneviève μένει έγκυος και στέλενει γράμμα στον Guy για να τον ενημερώσει, αλλά δεν λαμβάνει συχνά γράμματα του. Αυτό την κάνει να βρίσκεται σε δίλημμα, πρέπει να επιλέξει μεταξύ της αναμονής της επιστροφής του Guy ή της αποδοχής μιας προσφοράς γάμου από έναν πλούσιο έμπορο διαμαντιών (Marc Michel). Μετά από προτροπή της μητέρας της, αναγκάζεται να αποδεχτεί την πρόταση γάμου του έμπορου πολύτιμων λίθων, ο οποίος την ερωτεύτηκε με την πρώτη ματιά και της υπόσχεται να μεγαλώσει το παιδί σαν να ήταν δικό του.

Μέρος τρίτο: Η επιστροφή (Μάρτιος 1959 - Δεκέμβριος 1963)
Στην Αλγερία ο Guy τραυματίζεται και επιστρέφει στο Χερβούργο πριν περάσουν τα δύο χρόνια της θητείας του και μαθαίνει ότι η Geneviève παντρεύτηκε και έφυγε από το Χερβούργο μαζί με τον σύζυγό της. Ο Guy αντιμετωπίζει τις δυσκολίες στην πολιτική ζωή. Μετά από μια διαμάχη με το αφεντικό του, παραιτείται από τη δουλειά του και πηγαίνει να τα πιει σε ένα άθλιο μπαρ, περνώντας τη νύχτα του με μια πόρνη. Όταν επιστρέφει στο διαμέρισμά του, η Madeleine του λέει ότι η θεία του Elise πέθανε.

Ο Guy βλέπει ότι η Madeleine τον αγαπά και ξαναχτίζει τη ζωή του με τη βοήθειά της. Χρησιμοποιώντας την κληρονομιά από τη θεία του, ανοίγει ένα βενζινάδικο «αμερικανικού τύπου». Η Madeleine συμφωνεί να τον παντρευτεί, αν και αναρωτιέται...

periergos.gr

 

The Umbrellas of Cherbourg (1964)Προσθήκη νέας απάντησης