Ποια είναι η υπόθεση της ταινίας "Two Days, One Night (2014)";


"Δύο ημέρες, μία νύχτα / Deux jours, une nuit (2014)" υπόθεση;

Απαντήσεις

Στο Seraing, μια βιομηχανική πόλη κοντά στο Λιέγη του Βελγίου, η Sandra, η νεαρή σύζυγος και η μητέρα, ετοιμάζεται να επιστρέψει στη δουλειά στο Solwal, ένα μικρό εργοστάσιο ηλιακών πάνελ, μετά από ιατρική άδεια για προβλήματα κατάθλιψης και άγχους. Κατά τη διάρκεια της απουσίας της, η διοίκηση της Solwal συνειδητοποιεί ότι οι συνάδελφοί της είναι σε θέση να καλύψουν τις βάρδιες της δουλεύοντας ελαφρώς περισσότερες ώρες και προτείνει ένα μπόνους 1.000 ευρώ σε κάθε έναν εάν συμφωνήσουν να απολύσουν τη Sandra. Την Παρασκευή το απόγευμα, αφού η Sandra έμαθε τα νέα και ότι μόνο δύο από τους 16 ψήφισαν για να μείνει, διαλύεται συναισθηματικά, έχει απελπιστεί τελείως, αισθάνεται εντελώς άχρηστη.

Ο σύζυγός της, Manu, προσπαθεί να στηρίξει συναισθηματικά. Η συνάδελφος και φίλη της Juliette, η οποία ψήφισε εκ μέρους της, την πείθει να μιλήσει με τον Dumont, τον διευθυντή του Solwal. Η Sandra είναι πολύ χάλια, δεν έχει το κουράγιο να πάει και να του μιλήσει, αλλά η Juliette επιμένει. Η Juliette της λέει ότι ορισμένοι από τους εργαζόμενους δέχθηκαν πιέσεις για να ψηφίσουν εναντίον της από τον εργοδηγό του εργοστασίου Jean-Marc. Αν και διστακτικός, ο Dumont συμφωνεί για μια δεύτερη, κρυφή ψηφοφορία νωρίς τη Δευτέρα.

Συνειδητοποιώντας ότι η μοίρα της βρίσκεται στα χέρια των συναδέλφων της και πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία της Δευτέρας, η Sandra πρέπει να επισκεφτεί προσωπικά τον καθένα από τους 14 συναδέλφους της κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, για να τους πείσει να απορρίψουν το χρηματικό μπόνους. Οι περισσότεροι από τους συναδέλφους της βασίζονται στο μπόνους για τις οικογένειές τους. Μερικοί από τους συναδέλφους της είναι μετανάστες και μερικοί ήδη κάνουν δεύτερες δουλειές για να τα καταφέρουν. Οι περισσότεροι από αυτούς αντιδρούν με θετικά στην επιθυμία της Sandra, αλλά μερικοί με θυμό. Η Sandra συνθλίβεται όταν μια συνάδελφος που την θεωρούσε φίλη προσποιείται ότι δεν είναι σπίτι, αλλά ενθουσιάζεται από τους λίγους που την υποστηρίζουν και λένε ότι θα την ψηφίσουν. Ο Timur, ένας μετανάστης από το Νταγκεστάν, βάζει τα κλάματα και λέει ότι ντρέπεται για τον εαυτό του, καθώς η Sandra τον κάλυψε όταν έσπασε ένα πάνελ την πρώτη του μέρα εργασίας του. Της υπόσχεται ότι έχει αλλάξει γνώμη και πως θα μιλήσει και σε άλλους εργαζόμενους για λογαριασμό της.

periergos.gr

 

Two Days, One Night (2014)Προσθήκη νέας απάντησης