Ποια είναι η υπόθεση της ταινίας "The Soloist (2009)";


Απαντήσεις

Το 2005, ο Steve Lopez (Robert Downey Jr.) είναι δημοσιογράφος και εργάζεται για τους Los Angeles Times. Είναι διαζευγμένος και εργάζεται υπό τις εντολές της συντάκτριας Mary (Catherine Keener), που είναι και η πρώην σύζυγός του. Ένα ατύχημα με ποδήλατο στέλνει το Lopez στο νοσοκομείο.

Μια μέρα, ακούει στο δρόμο να έρχεται από κάπου μια πολύ ωραία μελωδία από βιολί. Διερευνώντας, συναντά τον Nathaniel Ayers (Jamie Foxx), έναν άστεγο άνθρωπο με σχιζοφρένεια, και του συστήνετε. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που ακολουθεί, ο Lopez μαθαίνει ότι ο Ayers φοιτούσε κάποτε στο μουσικό σχολείο Juilliard.

Περίεργος για το πώς ένας πρώην φοιτητής μιας τέτοιας αριστοκρατικής σχολής κατέληξε στους δρόμους, ο Lopez έρχεται σε επαφή με την σχολή αλλά μαθαίνει ότι δεν υπάρχει κανένα αρχείο για την αποφοίτησή του από το Ayers. Αν και αρχικά ο άνθρωπος με σχιζοφρένεια που είναι ταλαντούχος στο τσέλο δεν αξίζει τον χρόνο του, ο Lopez συνειδητοποιεί σύντομα ότι δεν έχει καλύτερη ιστορία για να γράψει. Ευτυχώς, σύντομα μαθαίνει ότι ο Ayers φοίτησε στο Juilliard, αλλά έπεσε έξω δύο χρόνια.

Την επόμενη ημέρα ο Lopez πηγαίνει και βρίσκει τον Ayers και του λέει ότι θέλει να γράψει γι' αυτόν. Ο Ayers δεν του δίνει και πολύ σημασία. Ο Lopez έρχεται σε επαφή με την αδελφή του Ayers, η οποία δίνει στον δημοσιογράφο τις πληροφορίες που χρειάζεται: ο Ayers ήταν κάποτε ένα παιδί ταλαντούχο στο τσέλο, μέχρι που άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα σχιζοφρένειας στη σχολή Juilliard. Ο Ayers δεν μπόρεσε να ελέγξει το τι του συνέβαινε και κατέληξε στους δρόμους λόγω της ψευδαίσθησης ότι η αδελφή του ήθελε να τον σκοτώσει. Επειδή δεν έχει ένα τσέλο για να παίζει, βρήκε να παίζει ένα βιολί με δύο χορδές.

.... ....

Η ταινία βασίζεται στην αληθινή ιστορία του Nathaniel Ayers, ενός μουσικού που ανέπτυξε σχιζοφρένεια και έμεινε άστεγος.

periergos.gr

 

The Soloist (2009)Προσθήκη νέας απάντησης