Ποια είναι η υπόθεση της ταινίας "The Social Network (2010)";


"Το κοινωνικό δίκτυο (2010)" υπόθεση;

Απαντήσεις

Το 2003, ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ, φοιτητής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, μετά το χωρισμό του με την Έρικα Ολμπράιτ έχει την ιδέα να φτιάξει μια ιστοσελίδα που θα βαθμολογεί τις φοιτήτριες του Πανεπιστημίου. Ο Μαρκ εισχωρεί μέσα σε βάσεις και δεδομένα και κατεβάζει πολλές φωτογραφίες και ονόματα φοιτητριών και μέσα σε λίγες ώρες έχει δημιουργήσει μια ιστοσελίδα με όνομα "FaceMash", όπου οι φοιτητές μπορούν να επιλέξουν ποια από τις δύο φοιτήτριες που παρουσιάζονται κάθε φορά είναι πιο ελκυστική.

Ο Μαρκ μετά την κίνηση της ιστοσελίδας και των προβλημάτων που προκάλεσε στο δίκτυο του Χάρβαρντ, τιμωρείται και βιώνει την αντιπάθεια των γυναικών του Πανεπιστημίου. Παρ' όλα αυτά, η επιτυχία του "FaceMash" και το γεγονός ότι το έφτιαξε μέσα σε μια νύχτα και ενώ ήταν μεθυσμένος, τράβηξε την προσοχή των Κάμερον και Τάιλερ Γουίνκλεβος, δύο δίδυμα αδέρφια και του συνεταίρου τους Ντίβια Ναρέντρα. Ως αποτέλεσμα, ξεκινάει να δουλεύει για τους Γουίνκλεβος ως προγραμματιστής για την ιστοσελίδα τους Harvard Connection.

Σύντομα, ο Μαρκ θα προσεγγίσει το φίλο του Εντουάρντο και θα του πει για μια ιδέα που έχει με τον τίτλο "Thefacebook", μια online διαδικτυακή ιστοσελίδα αποκλειστική για τους φοιτητές του Χάρβαρντ. Εξηγεί ότι αυτή η ιστοσελίδα θα επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται προσωπικές και κοινωνικές πληροφορίες με ασφάλεια. Ο Εντουάρντο συμφωνεί να βοηθήσει το Μαρκ, προσφέροντας 1.000 δολάρια ώστε να ξεκινήσει την ιστοσελίδα. Γρήγορα το "Thefacebook" θα γίνει δημοφιλές ανάμεσα στους φοιτητές. Όταν οι Γουίνκλεβος μαθαίνουν γι' αυτό μαζί με τον Ναρέντρα πιστεύουν ότι ο Ζάκερμπεργκ έκλεψε την ιδέα τους. Οι Κάμερον και Ντίβια θέλουν να μηνύσουν τον Μαρκ για κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων αλλά ο Τάιλερ τους πείθει ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν το θέμα χωρίς να διαφύγουν στα δικαστήρια.

Καθώς το "Thefacebook" γίνεται όλο και πιο δημοφιλές, οι Μαρκ και Εντουάρντο το επεκτείνουν και σε άλλα Πανεπιστήμια και θα συναντηθούν με τον ιδρυτή του Napster Σον Πάρκερ. Ο Εντουάρντο είναι σκεπτικός ως προς τη συνεργασία τους με τον Πάρκερ, δίνοντας έμφαση στις προβληματικές προσωπικές και επαγγελματικές σχέσεις του. Ο Μαρκ όμως εντυπωσιάζεται με τον Πάρκερ με τον όραμά του για την ιστοσελίδα. Χωρίς να κλείσουν κάποια συμφωνία ο Πάρκερ προτείνει να ονομάσουν την ιστοσελίδα σκέτο "Facebook". Ο Εντουάρντο αργότερα θα χαρακτηρίσει αυτήν την πρόταση ως τη μόνη συνεισφορά του Πάρκερ στο πρότζεκτ.

Μετά από πρόταση του Πάρκερ, ο Μαρκ μετακομίζει την εταιρία του στο Πάλο Άλτο της Καλιφόρνια, ενώ ο Εντουάρντο παραμένει στη Νέα Υόρκη ψάχνοντας διαφημιστές. Όταν ο Εντουάρντο θα πάει στην Καλιφόρνια, θα βρει τον Πάρκερ να ζει στο σπίτι που νοίκιασε με τον Μαρκ και να παίρνει σοβαρές αποφάσεις. Μετά από ένα καυγά με το Μαρκ, ο Εντουάρντο παγώνει τους τραπεζικούς λογαριασμούς της εταιρίας και επιστρέφει στη Νέα Υόρκη. Όταν ο Μαρκ θα του τηλεφωνήσει θα του πει ότι έχει ήδη εξασφαλίσει χρήματα από επενδυτή μέσω των επαφών του Πάρκερ.

Εν τω μεταξύ στην Αγγλία, οι Γουίνκλεβος ανακαλύπτουν ότι το Facebook είναι αρκετά διαδεδομένο σε αρκετά Πανεπιστήμια εκεί. Αποφασίζουν να κάνουν μήνυση. Ο Εντουάρντο ανακαλύπτει ότι η συμφωνία που έκανε με τους επενδυτές του Πάρκερ, τους επιτρέπει να μειώσουν το ποσοστό του στην εταιρία. Θα έρθει αντιμέτωπος με τον Μαρκ και θα του ανακοινώσει ότι θα τον μηνύσει.

Σε όλη τη διάρκεια της ταινίας βλέπουμε το Μαρκ να δίνει κατάθεση σε δύο δίκες: μία των Γουίνκλεβος και μια άλλη του Εντουάρντο. Στην τελευταία σκηνή ο Μαρκ στέλνει αίτημα φιλίας στην πρώην του Έρικα και κάνει συνέχεια ανανέωση σελίδας περιμένοντας απάντηση.

el.wikipedia.org

 

The Social Network (2010)Προσθήκη νέας απάντησης