Ποια είναι η υπόθεση της ταινίας "Seven Years in Tibet (1997)";


"Επτά χρόνια στο Θιβέτ (1997)" υπόθεση;

Απαντήσεις

Το 1938, o Αυστριακός Χάρερ (Brad Pitt), ο πιο προικισμένος ορειβάτης της εποχής του, εγκαταλείπει τη χώρα του και την ετοιμόγεννη γυναίκα του για να λάβει μέρος σε μια αποστολή αναρρίχησης των Ιμαλαΐων. Όταν το 1939 ξεσπά ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος, ο Χάρερ και η ομάδα του συλλαμβάνονται από Βρετανούς στρατιώτες. και φυλακίζονται σε στρατόπεδο POW στο Dehradun στους πρόποδες των Ιμαλαΐων, στο σημερινό ινδικό κράτος Uttarakhand. Στη συνέχεια, η σύζυγος του Χάρερ, Ίνγκριντ (Ingeborga Dapkūnaitė), η οποία έχει γεννήσει ένα αγόρι, του στέλνει έγγραφα διαζυγίου από την Αυστρία.

Το 1944 και μαζί με τον φίλο του Αουφσνάιτερ (David Thewlis), καταφέρνουν να δραπετεύσουν από τη φυλακή διασχίζοντας το Θιβέτ. Αφού απορρίφθηκαν αρχικά από το απομονωμένο έθνος, μεταμφιεσμένοι πλέον έφτασαν και βρήκαν καταφύγιο στη Λάσα, την πνευματική πρωτεύουσα των Βουδιστών, όπου διαμένει ο νεαρός Δαλάι Λάμα. Εκεί, γίνονται οι φιλοξενούμενοι του θιβετιανού διπλωμάτη Kungo Tsarong (Mako). Ο ανώτερος υπάλληλος του Θιβέτ Ngawang Jigme (B.D. Wong) δείχνει κι αυτός επίσης τη φιλία προς τους δύο αλλοδαπούς με δώρα παραγγελθέντων Δυτικών κοστουμιών.. Ο Αουφσνάιτερ ερωτεύεται τνν ράφτρια, την Pema Lhaki (Lhakpa Tsamchoe), και την παντρεύεται.

Το 1945, ο Χάρερ σχεδιάζει να επιστρέψει στην Αυστρία. Ωστόσο, λαμβάνει μια "ψυχρή" επιστολή από το γιο του, Ρολφ, απορρίπτοντας τον Χάρερ ως τον πατέρα του, και αυτό τον αποτρέπει από το να φύγει από το Θιβέτ. Λίγο αργότερα, ο Χάρερ προσκαλείται στο παλάτι Potala και γίνεται ο καθηγητής του 14ου Δαλάι Λάμα (Jamyang Jamtsho Wangchuk) στην παγκόσμια γεωγραφία, την επιστήμη και τη δυτική κουλτούρα.

Εν τω μεταξύ, οι πολιτικές σχέσεις με την Κίνα αρχίζουν να "ξινίζουν" καθώς σχεδιάζουν να εισβάλουν στο Θιβέτ. Ο Ngawang Jigme οδηγεί τον θιβετιανό στρατό στη συνοριακή πόλη Chamdo για να σταματήσει τον προπορευόμενο Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό. Εντούτοις, ο Ngawang Jigme καταλήγει να παραδοθεί και να ανατινάξει το θιβετιανό απόθεμα πυρομαχικών μετά την μονόπλευρη μάχη του Chamdo.

Ο Χάρερ προσπαθεί να πείσει τον Δαλάι Λάμα να φύγει, αλλά αυτός αρνείται· δεν θέλει να εγκαταλείψει τον λαό του. Ο Δαλάι Λάμα ενθαρρύνει τον Harrer να επιστρέψει στην Αυστρία και να προσπαθήσει να έρθει κοντά με το γιο του. Μετά την τελετή, στην οποία ο Δαλάι Λάμα είναι επίσημα αναγνωρισμένος ως πνευματικός και κοσμικός ηγέτης του Θιβέτ, ο Χάρερ επιστρέφει στην Αυστρία το 1951.

Ο γιος του Χάρερ, Ρολφ, αρνείται στην αρχή να τον συναντήσει, αλλά ο Χάρερ του αφήνει ένα μουσικό κουτί που του έδωσε ο Δαλάι Λάμα και αυτό το προσελκύει το ενδιαφέρον του αγοριού. Χρόνια αργότερα, ο Χάρερ και ο Ρολφ (πλέον έφηβος) κάνουν ορειβασία μαζί, υποδεικνύοντας ότι έχουν αποκαταστήσει τη σχέση τους.

periergos.gr

 

Seven Years in Tibet (1997)Προσθήκη νέας απάντησης