Ποια είναι η υπόθεση της ταινίας "A Royale Affair (2012)";


"Ο έρωτας της βασίλισσας (2012)" υπόθεση;

Απαντήσεις

Η πριγκίπισσα Caroline Matilda της Μεγάλης Βρετανίας παρουσιάζεται γράφοντας μια επιστολή στα παιδιά της, στην οποία δηλώνει ότι τους λέει την αλήθεια. Σε αναδρομή, η Caroline μιλάει για την Αγγλία, καθώς έφτασε να παντρευτεί τον Christian VII της Δανίας. Η Caroline είναι παθιασμένη με τις τέχνες και την μόρφωση, αλλά όταν φτάνει στη Δανία, της γνωστοποιούν ότι πολλά από τα βιβλία της έχουν απαγορευτεί από το κράτος. Ο Christian είναι ψυχικά άρρωστος και η Caroline είναι δυσαρεστημένη από το γάμο της. Η Caroline σύντομα μένει έγκυος (Frederick VI της Δανίας), αλλά το ζευγάρι όλο και μεγαλώνει η απόσταση μεταξύ τους, με τον βασιλιά να σταματά πλέον να επισκέπτεται την κρεβατοκάμαρά της.

Ο γερμανός γιατρός Johann Friedrich Struensee προσλαμβάνεται για να εργαστεί ως προσωπικός γιατρός του βασιλιά. Ο Struensee είναι ένας άνθρωπος του Διαφωτισμού, επηρεασμένος πολύ από τα γραπτά του Jean-Jacques Rousseau. Διατηρεί αυτό το μυστικό του κρυφό από το κράτος, που τον καλωσορίζει επειδή ο πατέρας του είναι γνωστός ιερέας. Ο βασιλιάς Christian θρέφει μια δυνατή συμπάθεια για το Struensee και γίνεται στενός φίλος του και έμπιστος του. Όταν ο Struensee κατορθώνει να σώσει τον πρίγκιπα Frederick από μια επιδημία ευλογιάς, τότε γίνεται μια πολύ σεβαστή πρωσοπικότητα στο δικαστήριο. Ο Christian έχει ελάχιστη επιρροή στο Συμβούλιο Privy και οι νόμοι της χώρας αποφασίζονται κυρίως από πολιτικούς, αλλά ο Struensee λέει στον βασιλιά ότι μπορεί να έχει περισσότερη εξουσία με "δράση". Ο γιατρός αρχίζει να γράφει ομιλίες για τον βασιλιά που υποστηρίζουν τις δικές του προοδευτικές απόψεις, με αποτέλεσμα πολλές μεταρρυθμίσεις να ψηφιστούν στη Δανία.

Η Caroline και ο Struensee έχουν τις ίδιες φιλελεύθερες απόψεις. Οι δυο τους θα ερωτευτούν και θα ξεκινήσουν μια κρυφή σχέση. Όταν η Caroline μένει έγκυος, για να προστατεύσει τον εαυτό της και τον Struensee, πείθει τον Christian να συνεχίσει να κοιμάται μαζί της. Ως αποτέλεσμα, η Princess Louise Auguste πιστεύεται ότι είναι κόρη του βασιλιά. Εν τω μεταξύ, ο Struensee διορίζεται Βασικός Σύμβουλος και τελικά πείθει τον Christian να του δώσει το δικαίωμα να περάσει οποιοδήποτε νόμο, κάνοντάς τον de facto ηγέτη της Δανίας. Οι μεταρρυθμίσεις του περιλαμβάνουν την κατάργηση της λογοκρισίας, την κατάργηση των βασανιστηρίων και τη μείωση της εξουσίας της αριστοκρατίας. Η βασίλισσα, Juliana Maria του Brunswick-Wolfenbüttel, παρατηρεί το ειδύλλιο μεταξύ Caroline και Struensee και η σχέση τους αποκαλύπτεται. Μόλις το μαθαίνει ο Christian στην αρχή είναι θυμωμένος, αλλά συγχωρεί τον φίλο του και δηλώνει ότι πρέπει να συνεχίσουν σαν να μην άλλαξε τίποτα.

periergos.gr

 

A Royale Affair (2012)Προσθήκη νέας απάντησης